Zoet bakken

Basis biscuit

20 februari 2016
Foto: Basis biscuit

Wanneer je zelf een slagroom of een andere taart wil maken, begin je altijd bij het biscuit. Het biscuit kan je op verschillende manieren maken. Natuurlijk kan je in de supermarkt een mix kopen, maar je kan het ook zelf maken dat is bijna net zo makkelijk. En eigenlijk vind ik dat zelfs leuker om te doen, je moet van te voren alleen wat ingrediënten afwegen. Hieronder leg ik uit hoe je zo’n biscuit kan maken, het is een basis recept waarmee je een biscuit van ongeveer 5 tot 7 cm hoog maakt.

Wat heb je nodig (voor een biscuit voor 8 personen):

2 eieren
60 gram suiker
3 gram vanillesuiker
40 gram bloem
15 gram maïzena

Extra nodig:
Bakblik (ik gebruik er een van 15 cm)

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de eieren, suiker en vanillesuiker met de mixer op de hoogste stand in ongeveer 10 minuten schuimig en luchtig. Zeef vervolgens de bloem en de maïzena en voeg het toe aan het ei mengsel. Spatel het voorzichtig door elkaar, zodat niet alle lucht die je erin hebt geslagen verdwijnt. Giet het beslag in een ingevet bakblik. Ik leg altijd een extra bakpapiertje op de bodem zodat je het biscuit mooi en makkelijk uit het bakblik kan halen. Voor het invetten gebruik ik meestal een bakspray, wel zo makkelijk.

Het biscuit bak je in ongeveer 20- 25 minuten gaar. Ik gebruik een bakblik van 15 cm, bij een grotere vorm is de baktijd iets langer. Het biscuit is gaar zodra het oppervlakte zachtjes terug veert als je dit indrukt.

Laat het biscuit na het bakken nog een paar minuten afkoelen voordat je het op een rooster neerlegt. Zodra het biscuit helemaal is afgekoeld, kan je het doorsnijden. 😉

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter