Zoet bakken

Brownie met Licor 43 Baristo

Brownie met Licor 43 Baristo

Ik ben dol op brownies, zo kon je hier al drie verschillende recepten voor brownies van mij vinden. Vandaag voeg ik daar een vierde variatie aan toe, en wat voor één! Ik ben niet alleen dol op brownies maar ik houd ook erg van koffie. En laat die twee nu een hele goede combinatie zijn! Een brownie met Licor 43 Baristo kon daarom uit blijven.

Heb je meer zin in een andere brownie?
Of wil je brownies maken met kinderen?
Bekijk dan eens de volgde drie recepten:
Brownie
Kitkat brownie
Blondies

Na wat experimenteren kwam ik dan ook uit bij dit recept, waarbij je een heerlijke smeuïge brownie met de lekkere smaak van de barista 43 licor on the side! Dat wordt smullen dit weekend!

Oké, genoeg verteld
On your marks, get ready, set, bake!

Brownie met Licor 43 Baristo

Wat heb je nodig

  • 150 gram roomboter

  • 250 gram fijne kristalsuiker

  • 60 gram cacaopoeder

  • 1/2 theelepel vanille extract

  • 3 eieren

  • 75 gram bloem

  • 25 gram chocolade naar keuze

  • 5 eetlepels Licor 43 Baristo

  • Snufje zout

Hoe maak je het

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bakvorm met een stukje bakpapier.
  • Doe de roomboter, suiker, cacaopoeder en de chocolade in een steelpannetje en zet het op een laag vuur en roer door tot de boter en chocolade helemaal zijn gesmolten.
  • Laat het mengsel nu afkoelen tot het kamertemperatuur of eventueel lauwwarm is.
  • Giet het mengsel in een kom en mix 1 voor 1 de eieren erdoor heen. En voeg vervolgens terwijl je blijft mixen beetje bij beetje de bloem erbij. 
  • Meng tot slot een snufje zout en de vanille extract door het mengsel en giet het brownie mengsel in de bakvorm. En bak de brownie nu zo’n 25-30 minuten op 170 graden.
  • Zodra je de brownie uit de oven haalt, smeer je ‘m met ongeveer 3 eetlepels Licor 43 Baristo in, dit doe ik met een bakkwastje en vervolgens laat je de brownie goed afkoelen.

Bewaar dit recept op Pinterest

Maak een bord aan met een bepaald thema, zoals koeken, en bewaar dit recept met onderstaande foto.

Veel plezier en eet smakelijk!

Wil je op de hoogte blijven? Volg met Kort in de keuken op InstagramFacebook (@metkortindekeuken) Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Laat het mij op social media weten met de hashtag #metKortindekeuken of tag mij in je bericht, vind ik leuk om te zien!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.