Zoet bakken

Heerlijke brownies!

4 september 2016
Brownies.jpg

Brownies, ik houd er van! Vooral wanneer je goed de pure chocolade proeft en de brownie lekker smeuïg is. Wanneer ik heerlijk brownies bak gebruik ik eigenlijk altijd pure chocolade van Tony’s Chocolonely. Deze is van ten minste 7o% cacao gemaakt. Ze-ven-tig! Dat zijn een hele hoop cacaobonen… En daarnaast is het ook nog eens hele bewuste chocolade, het is namelijk  Fair trade chocolade. Zij kopen hun cacao rechtstreeks en tegen een goede prijs in bij cacaoboeren in Ghana en Ivoorkust waar ze een langetermijn-relatie mee hebben. De boer heeft zo meer zekerheid en jij krijgt er betere chocolade voor terug: de boer kan namelijk op deze manier meer investeren in zijn plantage. De afgelopen maanden heb ik al vaak brownies gebakken en na meerdere malen experimenteren denk ik dat ik het ultieme basis brownies recept heb gevonden! En dat recept wil ik graag met jullie delen. 😉


Wat heb je nodig:

  • 60 gram boter
  • 75 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 150 gram suiker
  • 1 eetlepel ahornsiroop / maple syrup
  • 140 gram pure chocolade
  • 2 eieren
  • een half vanillestokje
  • 100 gram bloem
  • 30 gram cacaopoeder

Extra nodig:

  • Vierkant bakblik
  • bakpapier

Hoe je het maakt:

Smelt de boter, beide suikers, chocolade en ahornsiroop au bain-marie.

Terwijl je dit laat afkoelen klop je de eieren en het merg uit het halve vanille stokje in een kom tot het mengsel heel licht van kleur is geworden en het als een lint van de garde af loopt (ongeveer 5 minuten met de mixer). Voeg het afgekoelde chocolade mengsel toe aan de eieren en meng dit tot een glad mengsel.

Doe de bloem, cacaopoeder en bakpoeder bij elkaar in een kom en zeef dit bij het mengsel. Spatel dit tot een mooi egaal beslag.

Bekleed de bakvorm met een stukje bakpapier. Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownie in 30 minuten op 180 graden.
De bovenkant ziet er na het bakken krokant uit, maar van binnen is hij nog lekker zacht en smeuïg. Wanneer je vers gebakken brownie is afgekoeld kan je het uit de bakvorm halen en in mooie stukken snijden.

En dan is het tijd om te genieten!
Vergeet vooral niet je vrienden, familie of buren op de thee uit te nodigen,
want er is bijna niets leuker om samen met andere te genieten van je lekkere baksels.

Brownies

Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog?
Laat het mij dan  vooral weten ik ben namelijk heel benieuwd naar jullie kookkunsten.
Deel je foto’s met mij via InstagramFacebook of Twitter gebruik dan de hastag #metKortindekeuken of tag mij in je bericht 😉

 

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter