Zoet

Chocolate chip cookies | met paaseitjes

Heb jij ook nog zo veel paaseitjes van Pasen over? Tot een paar dagen na Pasen blijf ik wel snoepen uit het bakje paaseitjes die hier op tafel staan, maar daarna ben ik er ook wel klaar mee terwijl ik vaak nog wel wat paaseitjes over heb. Aangezien ik het zonde vind om ze dan weg te gooien, kies ik er vaak voor om de paaseitjes te gebruiken tijdens het bakken!

Het is een heel eenvoudig receptje om te maken. Daarnaast kun je een deel van het deeg gerust in de vriezer bewaren, zodat wanneer je zin hebt in verse koekjes snel wat koekjes kunt af bakken. Ideaal toch? Als basis gebruik ik het recept voor chocolate chip cookies. Zodra de koeken uit de oven komen druk je er vervolgens een chocolade paaseitje in. Eventueel kun je het paaseitje met een warm mesje voorzichtig doormidden snijden. Zo eenvoudig kan het zijn

Je zou deze chocolate chip cookies zonden goed te koelen kunnen afbakken. Maar dan is de kans groot dat de koekjes gaan uitlopen en je grote platte koekjes krijgt. Daarom raad ik je aan om het koekjes deeg eerst in de koelkast goed te laten koelen. Maar kies vooral waar je zelf het meeste zin in hebt!


Wat heb je nodig:

  • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur

  • 125 gram suiker

  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker

  • 1 ei

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel

  • ½ theelepel baking soda

  • 60 gram pure chocolade (in stukjes gehakt of chocolade druppels)

  • 60 gram melk chocolade (in stukjes gehakt of chocolade druppels)

  • 60 gram witte chocolade (in stukjes gehakt of chocolade druppels)

  • 50 gram paaseitjes

Zo maak je de chocolate chip cookies met paaseitjes:

Verwarm de oven voor op 175 graden met boven- en onderwarmte.

Gooi de boter, suiker, basterdsuiker met de vanillesuiker in een kom en mix het in enkele minuten tot je een romig en luchtig mengsel hebt. Mix het ei er kort doorheen. Voeg de zelfrijzend bakmeel samen met de baking soda aan het botermengsel toe en kneed het goed door elkaar. Als laatst gaan de chocoladestukjes erbij en meng je het door tot alles goed is verdeeld. Maak van het deeg een pil met een doorsnede van 4 centimeter en verpak hem in plasticfolie. Laat het deeg een uurtje chillen in de koelkast.

Snijd de pil in 15 tot 20 plakjes die even groot zijn, draai van de plakjes een bolletje en druk je een klein beetje plat. Leg de koekjes ruim uit elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de koekjes in 12 minuten af in de voorverwarmde oven. Zodra de randjes een beetje licht goudbruin zijn, zijn de koekjes klaar. Zodra de koeken uit de oven komen druk je voorzichtig het chocolade paaseitje in de koeken. Eventueel kun je met een warm mesje de paaseitjes voorzichtig doormidden snijden, zodat je een half paaseitje op de koeken kunt doen.

Laat de chocolate chip cookies op een rooster afkoelen en dan is het tijd om te genieten.

Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag #metKortindekeuken of tag @metkortindekeuken.nl!


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Misschien-vind-je-dit-ook-lekker-21-1.png