Blog Persoonlijk

Vandaag is het dé Europeese drumcorps dag van het jaar!

De een houd van het EK voetbal of het EK turnen en andere houden van het EK Drumcorps. Ik behoor tot die laatste groep, drumcorps ik houd ervan! Nu zul je misschien afvragen waar heeft die jongen het nu weer over? Dat zal ik je zomenteen uitleggen 😉 Een van mijn grootste passies is muziek maken. Vandaag vind het EK drumcorps plaats. Dat doet mij terug denken aan 2007 toen ik zelf op het veld stond.

muziek-collage

Door de jaren heen…

Een van mijn grootste passies is het maken van muziek. Als klein jongetje vond ik het al leuk on naar de shows en optredens van drumband te kijken entoen ik wat ouder was begon ik zelf met muziek maken. Ik begon op trompet en trommel les en een paar jaar later ben ik overgestapt op de cymbals, xylofoon en heb ik een jaar in het front esemble gespeeld (het front esemble bestaat uit verschillende melodische slagwerk instrumenten). Maar mede door de Lyme heb ik daar mee moeten stoppen, ik had al die jaren namelijk vaak blessures en de laatste paar jaar had ik steeds meer moeite om de muziek in te studeren en om te onthouden. Het ging gewoon niet meer, helaas.

Maar wat is drumcorps nu eigenlijk? Een drumcorps is een drumband welke op een Amerikaanse wijze muziek maakt terwijl je mee word genomen in een verhaal dat het korps je wil laat zien. Vaak moeten mensen bij het woord drumbands denken aan oubollige fanfares die duf zijn en oude muziek spelen. Maar drumcorps is iet totaal anders, het is modern en jaar op jaar blijft het zich vernieuwen. Vaak word er actuele bekende muziek gespeeld. Eigenlijk kan je het ook wel als een topsport zien, want bij drumcorps vlieg je vaak letterlijk en figuurlijk over het show veld terwijl je muziek maakt.

Federatieband DCE 2007

De Haagse Federatieband tijdens het EK 2007 in Rotterdam

Vandaag worden in Kerkrade de DCE European Championships, ook wel het EK drumcorps weer gehouden. En dat doet mij terug denken aan het jaar 2007, toen ik zelf met de Federatieband meedeed aan het kampioenschap. Destijds werden die in het voetbalstadion van Sparta Rotterdam gehouden. We speelde dat seizoen een show gebaseerd op cirque du soleil. Als ik daar aan terug denk, dan denk ik aan de mooie tijd en de mooie wedstrijden en optredens. We repeteerde twee, soms drie keer per week om uiteindelijk tijdens de European Championships te schitteren op het veld. Helaas werden we tijdens de voorrondes 12de, we hadden net te weinig punten gehaald om in de avond een gooi te doen naar het kampioenschap. Maar het feit dat je daar staat en mooie reacties van het publiek krijgt is al iets heel moois, meedoen is tenslotte belangrijker als winnen (al is meedoen én winnen natuurlijk nog leuker haha).

photo_2016-09-24_22-50-49

Optreden tijdens de finals van de Nederlandse drumcorps competitie 2007 waar we als derde korps van Nederland eindigde.. (Ik sta trouwens als derde links vooraan).

Voorlopig moet ik het dus doen met het kijken naar andere korpsen welke mooie shows lopen. Al de hele dag zit ik relaxt op de bank via de livestream naar de vele korpsen uit heel Europa te kijken, de ene show is nog mooier als de ander. Kort nadat ik zelf moest stoppen met muziek maken vond ik dat wel lastig, ik werd er soms wel verdrietig en boos over. Ik wou maar al te graag zelf op het veld staan en het publiek entertainen met mooie muziek. Maar sinds een aantal maanden kan ik er weer van genieten als ik andere mensen muziek maken en mooie shows zie lopen.

En nu denk ik vooral terug op de mooie tijd en momenten die geweest zijn. En ik weet zeker dat er ooit een dag gaat komen dat ik zelf weer op een wedstrijd veld sta. Tot die tijd blijft het voor mij bij kijken naar optredens van andere bands en dromen over die ene dag dat ik zelf weer op het veld sta. Man, man, man wat zou ik toch graag zelf weer op het show veld willen staan!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.