met Kort mee naar

Eem een duurzame burger scoren bij The Burger Company

Een van mijn favoriete guilty pleasures is toch wel een lekkere burger op een broodje. Met lekkere patatjes en dan het liefst gemaakt met verantwoorde producten. Goed nieuws voor iedereen die deze guilty pleasure met mij deelt en in of om Groningen woont! In het Ebbingekwartier vind je sinds kort The Burger Company, waar ze alleen met lokale producten werken. 

The Burger Company oet Grunn

The burger company gooit het eem over een andere boeg dan de bekende snackbars en burgertenten die je al in de stad kon vinden. Zo gebruiken ze alleen duurzame ingrediënten, van hoge kwaliteit die rechtstreeks uit de omgeving van Groningen komen. En dat proef je direct terug in de heerlijke burgers.

Meester bakker

Zo worden de heerlijke versgebakken broodjes die van binnen lekker zacht zijn, en tegelijk een lekkere bite hebben, door de bakkerij van meester Boulanger Wilfred Haafs uit Haren gebakken.

De titel Meester Boulanger wordt ook wel vaak Meester Bakker genoemd, en is de hoogst haalbare waardering binnen de ambachtelijke bakkerijbranche. Wilfred Haafs is één van de zeven Meester Boulanger van Nederland. 

Ook de groentes die gebruikt worden komen ook uit de provincie. Deze komen rechtstreeks van een Groningse boerderij waar bij er tijdens de hele productie geen kunstmest en andere bestrijdingsmiddelen gebruikt worden.

De Groninger Blaarkop

Kloosterboerderij Bleijendael

En het belangrijkste onderdeel van een lekker broodje burger, de burger zelf. De burgers worden gemaakt van de Groninger Blaarkop van de Kloosterboerderij Bleijendael in Sellingen. Hier kunnen ze het hele jaar door in alle rust en met veel ruimte staan grazen. Ze krijgen alleen voedsel uit de regio en hun mest wordt weer gebruikt om de weilanden van voedingsstoffen te voorzien. Zo is het cirkeltje rond en wordt het milieu minimaal belast. De koeien krijgen geen antibiotica of andere onnatuurlijke toevoegingen toegediend. En daarnaast hebben ze een mooier en tot drie keer langer leven als een industrie koe! Hoe duurzaam en biologisch wil je het hebben?! 

De Groninger Blaarkop is een natuurlijk ras koeien, wat betekent dat ze niet zijn doorgefokt. Deze koeien zijn zowel vlees- als melkkoeien en bestaan al sinds de veertiende eeuw in Nederland. Je herkend deze koeien aan hun egaal zwarte of rode vacht met een witte kop en hun zwarte of rode kringen om de ogen. 

Burgers, zoals een burger zou moeten zijn!

Nee, in geen enkel opzicht kun je de burgers van The Burger Company vergelijken met burgers van andere burger tenten in de stad. De combinatie tussen de excellente broodjes, de lekkere verse groente die direct van het land komen en het duurzame vlees dat op de grill gebakken word en daardoor lekker sappig blijft, maakt dit echt de burger der burgers van Groningen. Wat zijn die dingen lekker zeg!

The Burger Company

Cheese Head of toch lekker veggie?

Mijn persoonlijke favoriet: de Cheese Head. Een burger van blaarkop rundvlees, met een plak heerlijke cheddar kaas, sla, tomaat, rode en augurken afgemaakt met lekkere saus eroverheen. Sowieso heb ik een grote liefde voor producten waar kaas in verwerkt zijn, maar in deze burger komen alle ingrediënten perfect bij elkaar. Het smaakvolle broodje, met verse groentes, de typisch pittige smaak van de kaas en de heerlijke malse burger van de blaarkop. Om te smullen!

Maar ook aan de Stadjers die vegetarisch eten is gedacht, kies dan voor een lekkere vleesvrije burger: de Farmer’s Veggie! Een heerlijk broodje met een vegetarische burger (met kikkererwten en linzen), chilisaus, tortillachips met verse sla en tomaat op een lekker broodje.

Bestel er om het helemaal af te maken nog een paar zoete aardappel patatjes en een Bax biertje uut Grunn bij en het genieten kan beginnen!


Hotspot:

The Burger Company

Adres:

Nieuwe Ebbingestraat 27
Groningen

Bus vanaf Hoofdstation
Qlink 1, bus 10 halte Pijpstraat + 2 min wandelen
Qlink 3, 4 + 5, bus 10 halte Grote markt + 6 min wandelen


*Dit artikel is geschreven in samenwerking met The Burger Company,

Bewaar deze hotspot op je Pinterest bord

Benieuwd naar andere hotspots die ik bezocht heb?
Lees dan ook eens deze artikelen:
Street food thursday @Markthalle Neun – Berlijn
Het kroket loket – Den Haag / Rotterdam
The Barn – Berlijn

Of volg mij op Instagram, Facebook en/of Pinterest
waar ik je regelmatig andere toffe hotspots laat zien!

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.