Dessert Kerst

Tiramisu

6 december 2016

Er zijn een aantal dingen waar je mij midden in de nacht voor mag wakker maken. Een van de dingen is tiramisu, zeker wanneer het goed gemaakt is. En gelukkig is het vrij eenvoudig om zelf te maken! Je hoeft er niet lang voor in de keuken te staan, alleen moet je wel geduld hebben om het in de koelkast te laten opstijven. Ook wanneer je geen grote keuken prins of prinses bent, kan je met dit recept zelf een heerlijke tiramisu maken. 😉

Wat heb je nodig:

250 g lange vingers
250 g mascarpone
125 ml slagroom
100 ml sterke koffie
37 g suiker
2 eidooiers
2 eetlepels disaronno
cacaopoeder

Extra nodig:

Ovenschaal

Hoe maak je het:

Klop de slagroom met een eetlepel suiker stijf.

Klop vervolgens in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker schuimig en meng de mascarpone door de dooiers.

Spatel daarna voorzichtig de slagroom door het mascarpone mengsel.

Meng in een kom de sterke koffie met de disaronno.

Dompel de lange vingers één voor één in het espressomengsel en verdeel ze over de bodem van de ovenschaal.

Bedek de lange vingers met de helft van het mascarpone mengsel en herhaal dit nog een keer.

Laat de tiramisu minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. En bestuif de tiramisu vlak voor het serveren nog even met een mooie laag cacaopoeder.

Omdat de kerst er aan komt heb ik hiervoor eerst sterren in drie verschillende maten op een a-4 getekend. Deze heb ik daarna voorzichtig uitgeknipt zodat ik een malletje kreeg met sterren, vervolgens heb ik voorzichtig op de tiramisu gelegd voordat ik de cacaopoeder ging strooien. Hierdoor zijn alleen de sterren bestuift met een flinke laag cacaopoeder.

Laat de kerst maar komen!

Tiramisu.jpg

Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog?
Laat het mij dan  vooral weten ik ben namelijk heel benieuwd naar jullie kookkunsten.
Deel je foto’s met mij via Instagram, Facebook of Twitter gebruik dan de hastag #metKortindekeuken
of tag mij in je bericht 😉 

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter