Hoofdgerechten

Hutspot peen en ui

Hutspot

Tijd voor een Nederlandse klassieker; Hutspot peen en ui! Wie is er niet mee opgegroeid? Heel eenvoudig om zelf te maken en staat binnen 30 minuutjes al op tafel. Lekker met een vegetarische rookworst of vegetarische balletjes erbij.

Liever een andere stampot? Misschien deze stamppot spruitjes met (vega) spekjes?

Aan de slag met de hutspot peen en ui

Voor 3 tot 4 personen

Wat heb je nodig

  • 750 gram kruimige aardappels

  • 750 gram wortels/winterpenen

  • 1 grote ui

  • Klein klontje boter

  • Scheutje melk

  • Snufje zout en peper

  • Snufje nootmuskaat

  • Rookworst of iets anders voor erbij

Hoe maak het

Schil de aardappels en snijd ze in vieren. Schil de winterpenen en snijd in kleinere stukken en de ui snij je in ringen. Doe de aardappels in de pan en daarboven doe je de wortels en de uien ringen. Vul de pan met wateren een snufje zout, breng het aan de kook en laat ongeveer 20 tot 25 minuten koken tot de groenten en aardappelen gaar zijn.

Giet het water af en stamp de hutspot met een aardappelstamper. Roer de boter en de melk door de hutspot en breng het geheel verder op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.

Serveer het met een rookworst of wat anders naar wens.

Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest

Hutspot peen en ui

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.