Tijd voor een Nederlandse klassieker; Hutspot peen en ui! Wie is er niet mee opgegroeid? Heel eenvoudig om zelf te maken en staat binnen 30 minuutjes al op tafel. Lekker met een vegetarische rookworst of vegetarische balletjes erbij.
Liever een andere stampot? Misschien deze stamppot spruitjes met (vega) spekjes?
Aan de slag met de hutspot peen en ui
Voor 3 tot 4 personen
Wat heb je nodig
750 gram kruimige aardappels
750 gram wortels/winterpenen
1 grote ui
Klein klontje boter
Scheutje melk
Snufje zout en peper
Snufje nootmuskaat
Rookworst of iets anders voor erbij
Hoe maak het
Schil de aardappels en snijd ze in vieren. Schil de winterpenen en snijd in kleinere stukken en de ui snij je in ringen. Doe de aardappels in de pan en daarboven doe je de wortels en de uien ringen. Vul de pan met wateren een snufje zout, breng het aan de kook en laat ongeveer 20 tot 25 minuten koken tot de groenten en aardappelen gaar zijn.
Giet het water af en stamp de hutspot met een aardappelstamper. Roer de boter en de melk door de hutspot en breng het geheel verder op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
Serveer het met een rookworst of wat anders naar wens.
Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest

No Comments