Zoet bakken

Kitkat brownies

14 januari 2017
KitKat brownies.jpg

Op de valreep van 2016 werd er een mooie grote box bezorgd vol met diverse chocolades van Nestlé. Ik deed namelijk weer mee aan een leuke blogerinside actie. Deze keer voor 2wmn.nl in samenwerking met Nestlé.  De opdracht die ik er bij kreeg was om met de verschillende chocolades twee lekkere recepten te bedenken. Als eerste recept besloot ik een heerlijke brownie met een bodem van kitkat met een topping van witte crunch chocolade rasp te bakken.  Toen ik de foto op instagram plaatste kreeg ik de vraag of ik mijn recept met jullie wilde delen, natuurlijk wil ik dat! Want dit brownie recept vraagt er gewoon om een keer door jou gemaakt te worden.

Wat heb je nodig:

  • 60 gram boter
  • 55 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 140 gram suiker
  • 0,5 eetlepel ahornsiroop / maple syrup
  • 140 gram pure chocolade
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 100 gram bloem
  • Kitkat (5pack)
  • Witte crunch chocolade

Extra nodig:

Vierkant bakblik of ovenschaal
Bakpapier


Hoe je het maakt:

Smelt de boter, beide suikers, chocolade en ahornsiroop au bain-marie. En laat het vervolgens afkoelen.
Terwijl je dit laat afkoelen klop je de eieren en het merg uit het halve vanille stokje in een kom, tot dat het mengsel heel licht van kleur is geworden en het als een lint van de garde af loopt.
Voeg het afgekoelde chocolade mengsel toe aan De vanille-eieren en meng dit tot een glad mengsel.
Doe vervolgens de bloem, cacaopoeder en bakpoeder bij elkaar in een kom en zeef dit bij het mengsel. Spatel dit tot een mooi egaal beslag.
Bekleed de bakvorm met een stukje bakpapier, hierdoor krijg je na het bakken de brownie met gemak uit de vorm.
Bedek de bodem van de vorm met de kitkat repen.
Giet vervolgens het beslag over de kitkat en bak de brownie in ongeveer 30 minuten op 180 graden.
De bovenkant ziet er na het bakken krokant uit, maar van binnen is hij nog lekker zacht en smeuïg.
Eenmaal uit de oven kan je de brownie afmaken door het te bestrooien met witte (crunch) chocolade rasp. Wanneer je vers gebakken kitkat brownie is afgekoeld kan je het uit de bakvorm halen en in mooie stukken snijden.

En vanaf dan is het genieten zelf vond ik het op de tweede dag nog lekkerder, gewoon een klein stukje bij de thee, heerlijk!

Kitkat brownies

Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog?
Laat het mij dan  vooral weten ik ben namelijk heel benieuwd naar jullie kookkunsten.
Deel je foto’s met mij via Instagram, Facebook of Twitter gebruik dan de hastag #metKortindekeuken
of tag mij in je bericht 😉 

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter