Sinterklaas

Kruidnoot rotsjes

Vorig jaar maakte ik voor het eerst deze kruidnoot rotsjes, een variatie op de bekende pindarotsjes. Aangezien ze toen erg in de smaak vielen heb ik mijn recept voor deze heerlijke sinterklaas lekkernij voor je uit geschreven.  Heel leuk om samen te maken met (kleine) kinderen en ze daarna lekker samen op te eten.

Je kunt hier natuurlijk gewoon een zakje kruidnoten voor kopen in de supermarkt, maar je kunt ook de bekende schuddebuikjes gebruiken. Als derde optie kun je natuurlijk ook eerst samen kruidnootjes bakken en die vervolgens gebruiken om deze kruidnootrotsjes te maken.

Heel leuk om samen te maken met kinderen en ze daarna lekker samen op te eten tijdens het spelen van een leuk spelletje of voor tijdens het kijken van een leuke sinterklaasfilm film.

Wat heb je nodig

  • 150 gram kruidnoten of eventueel schuddebuikjes

  • 180 gram chocolade naar keuze

  • Versiering: amandelschaafsel, kokosrasp, spikkels of witte chocolade

Hoe maak je de kruidnoot rotsjes

Bekleed een bakplaat met een stukje bakpapier.

Breek de chocolade in kleine stukken en smelt deze ‘au bain marie’. Giet de gesmolten chocolade in een kom en meng de kruidnoten of schuddebuikjes hier goed door heen.

Schep met een lepel een aantal pepernoten uit de kom en maak er hoopjes van op de beklede bakplaat. En besprenkel je kruidnoot rotsjes met je favoriete topping. Zo koos ik voor amandelschaafsel, gekleurde spikkels en witte chocolade die ik er over heen heb besprenkeld. Maar je kan als je wilt ook voor kokosrasp of kleine stukje nootjes kiezen.

Laat dit vervolgens opstijven op een koele plaats. Wanneer je ze in de koelkast laat opstijven heb je kans dat de kruidnoot rotsjes dof van kleur zullen worden, voor de smaak maakt dit trouwens helemaal niets uit.

Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.