Sinterklaas Zoet bakken

Kruidnoten cheesecake

Kruidnoten Cheesecake

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Hij brengt ons Sint Nicolaas ik zie hem al staan. De Sinterklaas tijd breekt weer aan en dat betekent: pepernoten-, marsepein- en kruidnootjestijd! Niets is leuker dan, nu het buiten weer kouder en guurder wordt, samen lekker binnen kruidnootjes of een gevulde speculaas te bakken.

Kruidnoten cheesecake

Met je zelfgebakken kruidnootjes (of wanneer je ze gewoon in de winkel hebt gekocht, ook erg lekker), kun je nog meer leuke dingen doen dan ze lekker op te eten. Maak er bijvoorbeeld eens deze lekkere kruidnootjes cheesecake van. Heerlijk als dessert op 5 december, of gewoon voor tussendoor tijdens de thee (kan natuurlijk ook!).

Oké, genoeg verteld,
On your marks, get ready, set, bake!

Kruidnoten cheesecake

Voor hoeveel punten taart

6 tot 10

taart punten
Oven temperatuur

180

graden

Wat heb je nodig

  • 250 gram kruidnoten

  • 150 gram boter

  • 1 theelepel vanille extract

  • 200 gram suiker

  • 3 eetlepels maïzena

  • 900 gram roomkaas

  • 3 of 4 theelepels speculaaskruiden

  • 3 (blije) eieren

  • 100 ml slagroom

Hoe maak je deze kruIdnoten cheesecake

  • De bodem:
  • Smelt de boter in de magnetron en verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maal de kruidnoten fijn in de keukenmachine of doe de kruidnoten in een diepvries zakje en sla ze helemaal fijn met een deegroller. Houd wel minimaal een handje kruidnoten over voor de decoratie van de cheesecake.
  • Meng de kruidnootkruimels met de gesmolten boter in een mengkom. En schep dit in een ingevette springvorm van zo’n 24 cm en druk dit goed aan. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een stukje plasticfolie over de bodem leggen en het vervolgens goed aandrukken met je handen. Of gebruik de achterkant van een warme lepel.
  • Bak het vervolgens 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • De cheesecake:
  • Mix de suiker met de maizena en klop de roomkaas er vervolgens doorheen, tot je een romig mengsel krijgt.
  • Meng de vanille extract er doorheen en voeg al kloppende één voor één de eieren toe.
  • Schenk terwijl je nog steeds het mengsel aan het kloppen bent, de slagroom bij het mengsel. 
  • Stort het mengsel op de taartbodem en verdeel dit gelijkmatig over het hele oppervlak. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven. Neem soms even een kijkje bij de oven of de bovenkant van de cheesecake niet te bruin wordt! Gebeurt dit wel, dek de bakvorm dan af met een stukje aluminiumfolie. 
  • Laat de cheesecake eerst goed afkoelen voordat je het uit de vorm haalt en aansnijdt.

Bewaar dit recept op Pinterest

Maak een bord aan met een bepaald thema, zoals koeken, en bewaar dit recept met onderstaande foto.

Veel plezier en eet smakelijk!

Wil je op de hoogte blijven? Volg met Kort in de keuken op InstagramFacebook (@metkortindekeuken) Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Laat het mij op social media weten met de hashtag #metKortindekeuken of tag mij in je bericht, vind ik leuk om te zien!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.