Sinterklaas Zoet

Kruidnoten cheesecake

Kruidnoten cheesecake

De Sinterklaas is weer in het land en dat betekent: pepernoten-, marsepein- en kruidnootjestijd! Niets is leuker dan, nu het buiten weer kouder en guurder wordt, samen lekker binnen Sinterklaas snoepgoed te bakken.

Met je zelfgebakken kruidnootjes (of wanneer je ze gewoon in de winkel hebt gekocht, ook erg lekker), kun je nog meer leuke dingen doen dan ze lekker op te eten. Maak er bijvoorbeeld eens deze lekkere kruidnootjes cheesecake van. Heerlijk als dessert op 5 december, of gewoon voor tussendoor tijdens de thee (kan natuurlijk ook!).

Wat heb je nodig

  • Voor de bodem
  • 240 gram kruidnoten

  • 100 gram boter

  • Cheesecake
  • 1 theelepel vanille extract

  • 170 gram suiker

  • 20 gram bloem

  • 600 gram roomkaas

  • 3 of 4 theelepels speculaaskruiden

  • 4 (blije) eieren

  • 125 ml zure room

  • Toppings
  • Kruidnootjes

  • Extra nodig
  • Springvorm van 24 cm

Hoe maak je kruidnoten cheesecake

De bodem:

Smelt de boter in de magnetron en verwarm de oven voor op 150 graden (onder boven warmte). Maal de kruidnoten fijn in de keukenmachine of doe de kruidnoten in een diepvries zakje en sla ze helemaal fijn met een deegroller. Houd wel minimaal een handje kruidnoten over voor de decoratie van de cheesecake.

Meng de kruidnootkruimels met de gesmolten boter in een mengkom. En schep dit in een ingevette springvorm van zo’n 24 cm en druk dit goed aan. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een stukje plasticfolie over de bodem leggen en het vervolgens goed aandrukken met je handen. Of gebruik de achterkant van een warme lepel.

De cheesecake:

Klop de roomkaas en suiker in een kom romig. Voeg de eieren een voor een toe en blijf mixen tot de eieren helemaal zijn opgenomen. Voeg vervolgens het vanille-extract en zure room er doorheen en mix het geheel tot een egaal en egaal mengsel. Spatel nu de bloem en speculaaskruiden door het beslag.

Stort het mengsel op de taartbodem en verdeel dit gelijkmatig over het hele oppervlak. Bak 60 minuten in de voorverwarmde oven. Neem soms even een kijkje bij de oven of de bovenkant van de cheesecake niet te bruin wordt! Gebeurt dit wel, dek de bakvorm dan af met een stukje aluminiumfolie. 

Zet de oven uit en laat de cheesecake afkoelen de oven met de ovendeur dicht. Zodra de taart afgekoeld of nog licht warm is, kun je de taart uit de oven halen, afdekken met wat folie en laat het vervolgens in een koelkast opstijven.

Om de taart helemaal af te maken decoreer je het met de toppings. Maal bijvoorbeeld een deel van de kruidnootjes fijn en strooi dit over de taart heen en verdeel de kruidnootjes die je over heb hier vervolgens overheen.

Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest


No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.