Hoofdgerechten

Makkelijke pasta bolognese

Pasta bolognese

Pasta’s zijn een van mijn favoriete gerechten om te maken. Vroeger maakte ik dat nog wel eens met een pakje, maar je kunt een pasta bolognese ook vrij eenvoudig zonder pakjes en zakjes maken. Het enige wat je daarbij nodig hebt is een klein beetje geduld en veel liefde. Maar geloof mij, zelf gemaakte pasta bolognese is zó lekker!

Pasta bolognese

Je kan een pasta bolognese op meerdere manieren maken. Zelf ben ik wel van een makkelijke en lekker rustieke pasta saus. Zo snijd ik de ui, de knoflook en de puntpaprika goed fijn en hak ik de winterwortel in grove plakken. En laat ik de bleekselderij achterwege omdat ik hier geen fan van ben, maar mocht je dit wel lekker vinden dan kun je het er natuurlijk gewoon doorheen doen.

Geduld en liefde

Je moet met het maken van de saus een paar uur eerder beginnen omdat het ongeveer 3 uurtjes moet sudderen. En hoe meer liefde je in de saus stopt, des te lekkerder het gerecht zal worden!

Oké, genoeg verteld
On your marks, get ready, set, bake!

Makkelijke pasta bolognese

Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

30

minuten
Bereidingstijd

40

minuten

Wat heb je nodig

  • Scheutje olijfolie

  • 50 gram roomboter

  • 1 ui

  • 2 rode puntpaprika’s

  • 2 tenen knoflook

  • Halve eetlepel gerookte paprikapoeder

  • 300 gram rundergehakt

  • 1 winterwortel

  • 150 ml witte wijn

  • 100 ml runderbouillon

  • 100 ml volle melk

  • 1 blik tomaten blokjes

  • 1 laurierblad

  • Peper & zout

Hoe maak je het

  • Verhit een ruime pan en laat hierin de boter en de olie heet worden.
  • Snijd de puntpaprika’s, de ui en de knoflook fijn. En snijd de winterwortel in plakjes of blokjes.
  • Zodra de boter is gesmolten voeg je de ui, knoflook, winterwortel en de fijn gesneden punt paprika toe en bak je dit 10 minuten zodat het geurig en glazig begint te worden
  • Voeg dan het gehakt toe, breng het op smaak met een beetje peper en zout en rul het gehakt op hoog vuur.
  • Blus het af met de witte wijn en laat dit vervolgens verdampen. Voeg de runderbouillon toe, voeg de tomaten blokjes, de melk en het laurierblad toe.
  • Laat de bolognesesaus koken, doe de deksel op de pan en zet het vervolgens op een laag vuur.
  • Laat de bolognesesaus ongeveer 3 uur rustig pruttelen. Roer de saus tussendoor even door en als het te droog begint te worden voeg dan een beetje extra bouillon of water toe.
  • Kook de pasta zoals aangeven staat op de verpakking. Verwarm de bolognese saus en breng het eventueel op smaak met een beetje peper en zout. Om het af te maken kun je bij het serveren nog een blaadje basilicum op de saus leggen.

Bewaar dit recept op Pinterest

Maak een bord aan met een bepaald thema, zoals koeken, en bewaar dit recept met onderstaande foto.

Pasta bolognese

Veel plezier en eet smakelijk!

Wil je op de hoogte blijven? Volg met Kort in de keuken op InstagramFacebook (@metkortindekeuken) Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Laat het mij op social media weten met de hashtag #metKortindekeuken of tag mij in je bericht, vind ik leuk om te zien!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.