Hoofdgerechten

Makkelijke vegetarische pasta bolognese

Pasta’s zijn een van mijn favoriete gerechten om te maken, ik maak de pasta altijd met vegetarisch gehackt. Vroeger maakte ik dat nog wel eens met een pakje, maar je kunt een pasta bolognese ook vrij eenvoudig zonder pakjes en zakjes maken. Het enige wat je daarbij nodig hebt is een klein beetje geduld en veel liefde. Maar geloof mij, deze zelf gemaakte vegetarische pasta bolognese is zó lekker!

Pasta bolognese

Je kan een pasta bolognese op meerdere manieren maken. Zelf ben ik wel van een makkelijke en lekker rustieke pasta saus. Zo snijd ik de sjalot, de knoflook en de puntpaprika goed fijn en hak ik de winterwortel in grove plakken. En laat ik de bleekselderij achterwege omdat ik hier geen fan van ben, maar mocht je dit wel lekker vinden dan kun je het er natuurlijk gewoon doorheen doen.

Geduld en liefde

Je moet met het maken van de saus een paar uur eerder beginnen omdat het wel iets langer moet sudderen, gelukkig hoef je dan alleen af te toe door de saus te roeren en kun je in de tussen tijd lekker chillen of iets anders doen. En hoe meer liefde je in de saus stopt, des te lekkerder het gerecht zal worden!

Wat heb je nodig

  • Scheutje olijfolie

  • 50 gram roomboter

  • 1 sjalotje

  • 2 rode puntpaprika’s

  • 2 tenen knoflook

  • Halve eetlepel gerookte paprikapoeder

  • 200 gram vegetarisch rul gehackt

  • 1 winterwortel

  • 150 ml witte wijn

  • 100 ml bouillon

  • 100 ml volle melk

  • 1 blik tomaten blokjes

  • 1 laurierblad

  • Peper & zout

Snijd de puntpaprika’s, de ui en de knoflook fijn. En snijd de winterwortel in plakjes of blokjes.

Verhit een ruime pan en laat hierin de boter en de olie heet worden. Zodra de boter is gesmolten voeg je de ui, knoflook, winterwortel en de fijn gesneden punt paprika toe en bak je dit 10 minuten zodat het geurig en glazig begint te worden

Blus het af met de witte wijn en laat dit vervolgens verdampen. Voeg de runderbouillon toe, voeg de tomaten blokjes, de melk en het laurierblad toe.

Laat de bolognese saus ruim 45 tot 60 minuut rustig koken, doe de deksel op de pan en zet het vervolgens op een laag vuur. Roer de saus tussendoor even door en als het te droog begint te worden voeg dan een beetje extra bouillon of water toe.

Voeg de laatste paar minuten het vega gehackt toe, breng het op smaak met een beetje peper en zout en verwarm het vega gehackt mee in de saus.

Kook de pasta zoals aangeven staat op de verpakking. Verwarm de bolognese saus en breng het eventueel op smaak met een beetje peper en zout. Om het af te maken kun je bij het serveren nog een blaadje basilicum op de saus leggen.

Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag #metKortindekeuken of tag @metkortindekeuken.nl!