Zoet bakken

Makkelijke Salted Caramel Boterkoek

Salted Caramel Boterkoek

Dat je met boterkoek veel variëren kunt, liet ik je al eerder zien. Zo maakte ik naast de traditionele boterkoek, deze bastonge boterkoek en een speculaasboterkoek. Vandaag is het tijd voor weer een nieuwe boterkoek variatie; een makkelijke salted caramel boterkoek!

Salted caramel

Hiervoor gebruikte ik als basis het recept voor een traditionele boterkoek, waar ik heerlijke kleine salted caramel blokjes aan toe voegde. Makkelijk om te maken en lekker tot de laatste kruimel! Lees snel verder om te lezen hoe je deze boterkoek zelf maakt. 

Oké, genoeg verteld
On your marks, get ready, set, bake!

Makkelijke Salted Caramel Boterkoek

Wat heb je nodig

  • 300 gram boter

  • 90 gram witte basterdsuiker

  • 90 gram suiker

  • Snufje zout

  • 300 gram bloem

  • 100 gram zachte caramel & zeezout fudge, in kleine blokjes

  • Half losgeklopt eitje

Hoe maak je het

  • Hak de zachte caramel & zeezout fudge in kleine blokjes. Meng de boter, suiker en een snufje zout in een kom tot een luchtig mengsel. Kneed daarna de bloem erdoor totdat stevig aanvoelt en meng vervolgens de kleine stukjes fudge door het deeg (bewaar eventueel een aantal blokjes voor decoratie bij het serveren van de boterkoek).
  • Vet een springvorm of een boterkoekvorm in met een beetje boter en bekleed de bodem met een stukje bakpapier.
    Verdeel het deeg over de bodem van het bakblik. Met de bolle kant van een lepel kun je het deeg mooi glad maken in de vorm. Dek het af met een stukje folie en laat het minimaal een uurtje in de koelkast lounge.
  • Verwarm de oven op tijd voor op 200 graden.
  • Bestrijk het deeg vervolgens met een geklopt ei. Met een vork kan je een leuk motiefje in de koek maken, ik kies meestal voor ruitjes. Dit zorgt er voor dat het geklopte ei niet los zal komen van je boterkoek.
  • Bak de boterkoek in ongeveer 20 minuten mooi goudbruin. De boterkoek mag niet te donker worden. Dus kijk na ongeveer 15 minuten even hoe de salted caramel boterkoek eruit ziet.

    Wanneer je vers gebakken boterkoek is afgekoeld kan je het uit de bakvorm halen en in mooie stukken snijden. Doe dit ook niet eerder tenzij je kleine gescheurde stukjes boter koek wilt 😉

Bewaar dit recept op Pinterest

Maak een bord aan met een bepaald thema, zoals koeken, en bewaar dit recept met onderstaande foto.

Makkelijke Salted Caramel Boterkoek

Veel plezier en eet smakelijk!

Wil je op de hoogte blijven? Volg met Kort in de keuken op InstagramFacebook (@metkortindekeuken) Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Laat het mij op social media weten met de hashtag #metKortindekeuken of tag mij in je bericht, vind ik leuk om te zien!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.