Een tijdje geleden deelde ik op social media een kleine stoere roze koeken maar dan matcha groen. Vandaag is het tijd voor de grote broer namelijk een gigantische Roze Koek met een twist.
Een van de foodies die mij vaak inspireert is Barry Lewis. Deze Engelsman maakt er altijd een feest van in de keuken. Zo ben ik mede door zijn Giant food recepten geïnspireerd geraakt om zo nu en dan zelf ook gigantische baksels te maken. Na mijn reis naar Londen vorig jaar maakte ik al eens een mega Millionaire’s shortbread. Naast dat het gewoon erg leuk en een grote uitdaging is om gigantische baksels te maken, is het ook nog eens een feestje omdat je het vaak met veel mensen kunt delen. Food sharing is caring zeggen ze dan ook vaak.
En dat brengt ons vandaag bij deze Roze koek met een twist. Deze koek is zó groot dat je hem met gemak met zeker 12 mensen kunt delen! De roze topping is bij deze versie van de bekende roze koek niet gemaakt met een gewone roze glazuur topping, maar op basis van witte chocolade. Als dat geen feestje is?!
Wat heb je nodig:
150 gram zachte boter
150 gram suiker
100 gram amandelmeel
80 gram bloem
3 eieren
1/3 citroen rasp
200 gram witte chocolade
50 milliliter zonnebloemolie
Rode kleurstof
Hoe maak je de mega roze koek
De cake:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met een stukje bakpapier en smeer de zijkant van de springvorm in met een beetje boter.
Roer de boter met de suiker goed luchtig en meng de eieren met de citroen rasp er doorheen.
Haal de bloem door een zeef, voeg het met de amandelmeel toe aan het boter/suiker/eiermengsel en mix het goed door tot de bloem is opgenomen in het beslag. Verdeel het beslag vervolgens gelijkmatig over de bakvorm en bak het in ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de koek vervolgens helemaal afkoelen.
De topping:
Smelt de witte chocolade met de zonnebloemolie au bain marie. En kleur de chocolade met de rode kleurstof tot het mooi roze van kleur is.
Haal de koek uit de springvorm. En giet de roze chocoladeglazuur erop. Strijk het nu voorzichtig met een spatel mooi glad. En laat het in de koelkast rusten tot de chocolade gestold is.
No Comments