Hartig To go

Mini bladerdeeg quiches met prei en kaas

Mini quiches, lekker voor tijdens een lunch, leuk voor op een feestje, als voorgerechtje of gewoon heerlijk als tussendoortje. Een lekkere mini quiche is bijna altijd wel een goed idee.

En het mooie: je kunt er enorm mee variëren! Zo maakten wij ze laatst voor een brunch met vrienden, met een vulling van prei en kaas. Maar ook met een zalm of  met een caprese vulling zijn ze heel lekker. Je kunt ze maken van bladerdeeg of met een lekkere stevige deegbodem zoals in het recept voor een Vegetarische Quiche met spinazie, speckjes en gekarameliseerde uien die ik al eerder deelde. Het voordeel van deze mini quiches: je maakt ze snel en zijn goddelijk lekker!


Wat heb je nodig (voor 6 stuks)


  • 6 plakjes bladerdeeg

  • 3 blije eieren

  • 1 prei

  • 2 eetlepels crème fraîche

  • Handje geraspte oude kaas

  • Peper en zout naar wens

  • Extra geraspte kaas voor over de mini quiche

  • Extra nodig:
  • Muffinblik

HOE MAAK JE HET

Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de bevroren plakjes bladerdeeg ontdooien.

Snijd de prei in dunne ringen. En meng de gesneden prei met 2 handjes oude kaas door elkaar.

Klop de eieren in een kom met de 2 eetlepels crème fraîche door elkaar en voeg er naar smaak peper en zout aan toe.

Vet het muffinblik in met een beetje boter en bekleed de vormpjes met bladerdeeg.

Verdeel het prei-kaas mengsel over de bladerdeegbakjes.

Schenk het roommengsel over de bakjes en bestrooi het met wat geraspte kaas.

Bak de mini quiches in ongeveer 25 minuten mooi goud bruin.
Laat het vervolgens afkoelen, het gestolde eimengsel zal hierdoor weer een beetje inzakken.

OPMERKINGEN

Zowel koud als lauwwarm zijn ze heerlijk om te serveren.

Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest