In de madia

Op bezoek bij RTV Noord

imageHartverwarmend

Wat is het toch fijn om mooie reacties te krijgen over mijn team dat aan Lopen voor Lyme gaat meedoen. Zo kreeg ik gisteren middag kreeg een telefoontje van RTV Noord, de regionale omroep van het noorden. Ze hadden lieve brief van mijn vriendin ontvangen, waarin ze over de ziekte van Lyme en Lopen voor Lyme vertelde en welke impact dat heeft op mijn leven. En daar wouden ze graag meer over weten, al snel volgde er een uitnodigen om langs te komen er tijdens het programma “vroeg op noord” over te vertellen. Zo tof!

Vanmorgen rond half 9 was ik al welkom in de radio studio, dus vroeg op, in de rolstoel en samen met mijn vriendin met de bus op naar de Media centrale in Groningen. Bij aankomst vertelde de receptioniste van de omroep dat ze het heel tof dat ik dit wou doen. Zelf heeft ze namelijk een dochter die ook Lyme heeft gehad, daardoor heeft ze haar studie helaas niet kunnen afmaken. Gelukkig sloegen de medicatie goed aan bij haar waardoor ze nu geen klachten meer heeft. Fijn om ook eens een positief verhaal over de ziekte te horen!

Eenmaal in de studio aangekomen hoefde we niet lang te wachten, en een fijn gesprek over Lyme, mijn persoonlijke verhaal en vragen over lopen voor Lyme volgde. Ondanks het feit dat ik mij niet top voelde en best wel moe was heb ik volgens mijn verhaal goed kunnen overbrengen. Ook na het gesprek dat op de radio te horen was, waren de radio dj’s oprecht nieuwsgierig naar ins en outs van de ziekte. Daarna nog  even snel een foto van mij achter de microfoon maken, zodat ze een mooi oproepje op Facebook konden plaatsen met de link naar mijn team pagina. En toen zat het bezoek er al weer op. Het gesprek is trouwens hier (ongeveer vanaf 2:40:40) terug te luisteren.

image

Het artikel dat RTV Noord op hun nieuwssite plaatsten

De rest van de ochtend heb ik nog een paar uurtjes geslapen. Tot ik rond de lunchtijd een berichtje kreeg dat RTV Noord ook een mooi artikel op hun app en op de site hadden gezet. Oké, de titel is misschien wat heftig gekozen, maar het is een best mooi stuk geworden. Het hele artikel kan je trouwens hier lezen.

Ook de Groninger Krant heeft trouwens een korte oproep met de flyer van mijn team voor Lopen voor Lyme op hun site geplaatst.

Echt super tof dat verschillende media de laatste weken steeds vaker aandacht geven aan de verhalen van Lyme patiënten! De aandacht zal het probleem niet gaan oplossen, maar hopelijk zorgt het er wel voor dat de ziekte bekender gaat worden.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Marleen 29 februari 2016 at 23:46

    Wat leuk dat RTV Noord er aandacht aan besteed.

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.