Zoet bakken

Oranje glacé koeken

Oranje glacé koeken

Oranje boven

Ondanks alles vieren wij dit jaar dat wij 75 in vrijheid kunnen leven. Helaas kunnen de grote herdenkingen en festivals in dit bijzondere jaar niet doorgaan en moeten we onze vrijheid vooral in en rond ons huis vieren. Maar dat betekend natuurlijk niet dat we er geen feestje van kunnen maken. Daarom vandaag een lekker recept voor feestelijke oranje glacé koeken. Een echt Oranje boven koekje, hoe toepasselijk kun je het krijgen?

Roze koeken maar dan net iets anders

Niet op zoek naar oranje glacé koeken maar naar een andere variant op de roze koek? Ik maakte eerder al twee andere “roze” koeken. Mijn favoriet is de Mega roze koek met een twist. Of wat dacht je van deze stoere roze koeken, maar dan matcha groen?

Wat heb je nodig

  • Cakejes:
  • 100 gram roomboter (op kamertemperatuur)

  • 100 gram kristalsuiker

  • 2 eieren

  • 1 theelepel vanille extract

  • 100 gram bloem

  • Snufje zout

  • Glazuur:
  • 125 gram poedersuiker

  • Ongeveer 1 á 2 eetlepels water met een paar druppeltjes oranje kleurstof.
    Of anders: 1 á 2 eetlepels wortelsap.

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet 8 bakvormpjes of cupcake / muffinvormpjes goed in en bestuif met een beetje bloem. Klop het overtollige bloem er weer uit.

Mix de boter en de suiker samen in een mengkom op hoge snelheid wit en romig. Voeg vervolgens de vanille extract toe en meng de eieren er een voor een doorheen tot je een gladde massa hebt. Als laatste voeg je de bloem en het zout toe en mix dit vervolgens kort door tot een mooi glad beslag hebt.

Verdeel het beslag over je bakvormpjes. Wanneer je een cupcake/ muffinvorm met 6 holtes gebruikt dan kun je de cakejes in twee delen afbakken. Door een bakplaat of een andere platte plaat over de vormpjes heen te leggen voorkom je dat de cakejes gaan rijzen en zul je mooie platte cakejes krijgen. Schuif het zo in de oven voor 10 minuten.

Bak de cakejes 10 minuten in de voorverwarmde oven. Hierna haal je de de bakplaat ervan af en bak de cakejes vervolgens nog ongeveer 10 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
Zodra je ze uit de oven haalt je ze uit de oven en je stort ze uit op een snijplank. Leg weer een plank op de bovenkant van de cakejes, zodat ze mooi plat zullen blijven.

De glazuur kun je op twee manieren maken:

Meng je de poedersuiker met een paar drupjes kleurstof en een beetje water tot je de kleur en een mooie dikte krijgt die je wil. Wanneer je wortelsap gebruikt, meng je de wortelsap met poedersuiker tot je de kleur en een mooie dikte krijgt die je wil. Zorg ervoor dat de glazuur niet te dun is, dan zal het namelijk van de cakejes aflopen.

Zodra de cakejes helemaal zijn afgekoeld besmeer je ze met het glazuur en laat uitharden. Dit kun je doen door de cakejes in de glazuur te dopen of gewoon door de glazuur met een lepeltje over de cakejes te verdelen.

Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest

Oranje glacé koeken

Wil je op de hoogte blijven? Volg met Kort in de keuken op InstagramFacebook (@metkortindekeuken) Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Laat het mij op social media weten met de hashtag #metKortindekeuken of tag mij in je bericht, vind ik leuk om te zien!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.