Dessert Foodblogswap | Swiepswoepswap

Aardbeien Cheesecake uit een glas | Foodblogswap

Aardbeien cheesecake

Deze maand mocht ik met de foodblogswap een recept uitkiezen op de zoete blog paTESSerie van Tessa. Op haar blog deelt ze vooral veel zoete recepten, baktips & schrijft ze reviews van bak -en kook boeken. Ik koos ervoor om haar recept voor een Mango cheesecake uit een glas een leuke twist te geven. Ik maakte er een Aardbeien cheesecake uit een glas van.

Ik ben dol op cheesecakes, zo maakte ik eerder al eens een Cheesecake, met Karamel, Zeezout & Tony’s Chocolonely. Daarom leek het mij leuk om deze keer een ongebakken cheesecake te maken. Aangezien het weer het seizoen van de aardbeien is en de zomer weer in aantocht is, heb ik de mango vervangen door een heerlijke aardbeiencurd en om het nog even iets zomerser te maken zit er nog een laagje met verse aardbeien tussen de bodem en de cheesecake zelf.

Het is niet nodig om aardbeien te wassen. Wil je ze toch wassen? Doe dit dan voorzichtig in wat water. Houd ze dan niet onder een stromende kraan, als je dat wel doet kan je de aardbeien “kneuzen”. Ook belangrijk is dat je de kroontjes pas na het wassen verwijderd anders zuigen de aardbeien zich vol met water en dan verliest de aardbei zijn heerlijke smaak.

Maar je kan dit recept makkelijk een andere draai geven door voor een ander soort fruit te kiezen, een mangocurd lijkt mij bijvoorbeeld ook erg lekker!

Tessa, dank voor jouw lekkere food inspiratie!

Aardbeien Cheesecake uit een glas | Foodblogswap

Voor hoeveel personen

4

personen

Wat heb je nodig

  • 6 koekjes

  • 200 gram roomkaas

  • 100 gram slagroom

  • 1 eetlepel vanillesuiker

  • 1,5 eetlepel suiker

  • 300 gram aardbeien

  • 4 eetlepels aardbeiencurd (volgens dit recept)

Hoe maak je het

  • Was een aantal aardbeien en snijd deze in plakjes. Verwijder de kroontjes pas na het wassen van de aardbeien, anders zullen de aardbeien zich volzuigen met water wat ten koste van de smaak gaat.
  • Maak de aardbeiencurd volgens dit recept.
  • Klop de slagroom lobbig en in een andere kom de roomkaas smeuïg.
  • Spatel de slagroom vervolgens door de roomkaas en voeg de suiker en vanillesuiker toe.
  • Verkruimel 1 à 1,5 koekje en doe deze koekkruimels onder in een glas of glazen kommetje. Leg hier op een aantal schijfjes aardbei.
  • Verdeel het roomkaasmengsel over de glaasjes en verdeel hierover een laagje aardbeiencurd.
  • Laat de aardbei cheesecakes afgedekt minimaal een uurtje opstijven in de koelkast.

Bewaar dit recept op Pinterest

Maak een bord aan met een bepaald thema, zoals koeken, en bewaar dit recept met onderstaande foto.

Aardbeien Cheesecake uit een glas

Veel plezier en eet smakelijk!

Wil je op de hoogte blijven? Volg met Kort in de keuken op InstagramFacebook of Pinterest (@metkortindekeuken) Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Laat het mij op social media weten met de hashtag #metKortindekeuken of tag mij in je bericht, vind ik leuk om te zien!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply TessaC 30 juni 2017 at 10:06

    Hey dat is een leuke variatie! Ik wil zelf ook graag met verschillende smaken curd aan de slag, dus die aardbeiencurd dat lijkt mij ook wel wat!

    • Reply Andreas 7 september 2017 at 13:49

      Een aardbeiencurd kan ik je zeker aanraden, maar ook een curd van mango lijkt mij erg interessant.

  • Reply Lianne 30 juni 2017 at 16:59

    Ziet er prachtig uit, Altijd leuk om desserts te serveren in een glas. Leuke variatie op de bekende lemoncurd. 🙂 Lijkt mij erg smakelijk.

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.