Bijgerechten

Homemade Appelmoes

6 oktober 2017
Homemade appelmoes

Als kleine jongen maakte ik herfst samen met mijn moeder vaak homemade appelmoes. Samen eerst gezellig de appels schillen en dan in de keuken op een krukje staan om alles in de pan te gooien.. In mijn herinnering maakten wij altijd een grote volle pan appelmoes, maar nu weet ik alleen niet meer of die pan nu zo groot was of ik nog zo klein.. Tegenwoordig maak ik het in de herfst nog steeds graag, het is namelijk veel lekkerder dan uit een potje en het is ook nog eens heel eenvoudig om te maken.

 Aangezien mijn vriendin en ik erg van kaneel houden konden wij ons niet in houden door er extra veel van door de appelmoes te doen. Maar natuurlijk kan je er net zo veel of weinig kaneel in doen als je zelf wilt. Je kan hiervoor ook trouwens kaneel stokjes voor gebruiken, maar vergeet ze er voor het opdienen niet uit te halen.

Appelmoes bewaren

Zelfgemaakte appelmoes is (wanneer je het afgedekt bewaart) goed houdbaar in de koelkast of diepvriezer. Maar zorg er wel voor dat het potje waar je de appelmoes in bewaart goed schoon is, kook ook het potje voor gebruik eerst goed uit (laat het even in kokend water meekoken). En gebruik daarbij altijd schoon keukengerei, op die manier kan je het een aantal dagen goed bewaren (als je de pan tenminste niet in 1 keer hebt leeg gegeten haha).

Wat heb je nodig:

  • 7 appels (5 Elstar en 2 Goudreinetten)
  • Kaneel naar smaak
  • 3 eetlepels suiker
  • Bodempje water in de pan

Hoe maak je de appelmoes:

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine stukjes.

Doe de appels in een steelpan en voeg hier een bodempje water aan toe. Doe de kaneelpoeder en suiker erdoor.
Breng het geheel aan de kook, zodra het kookt zet je het vuur wat lager en laat het ongeveer 15 tot 20 minuten doorpruttelen.

Pureer de appels eventueel in een blender of met een staafmixer, net zo glad als je zelf wil.

Geen reacties

Laat een reactie achter