Zoet bakken

Arretjescake

7 januari 2016
Foto: Arretjescake

Een arretjescake is een cake die al lang bestaat en vooral in het noorden van Nederland nog word gemaakt. En het is zeker een aanrader voor komend weekend! Het kost weinig tijd om het te maken, een paar uurtjes op laten stijven in de koelkast en klaar is je arretjescake. Ik ben er dol op!

Normaal bestaat het recept alleen uit: boter, basterdsuiker, cacaopoeder en koekjes. zelf vind ik dat er meestal te veel suiker inzet, daarom heb ik er minder doorheen gedaan. Daarnaast voeg ik er zelf altijd extra pure chocolade bij, daardoor krijgt het net wat meer chocolade smaak.

Neem er een lekkere beker thee bij en genieten maar!

Wat heb je nodig:

  • 150 gram boter.
  • 170 gram bruine basterdsuiker.
  • 50 gram cacaopoeder.
  • 90 gram pure chocolade (Tony’s Chocolonely puur met 70% cacao).
  • 200 gram maria koekjes.

Extra nodig:

  • Cakevorm of bakblik.
  • Boter om in te vetten.
  • Stukje bakpapier.

Wat moet je doen:

  • Vet een cakevorm in met wat boter en bekleed het met een stukje bakpapier.
  • Smelt de boter.
  • Meng de boter met de cacaopoeder en de basterdsuiker.
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Breek de koekjes erboven, voeg de gesmolten chocolade toe en roer het goed door.
  • Schep dit mengsel in het cakeblik en druk het met een lepel goed aan.
  • Dek de cake vorm af en laat het 3 tot 5 uur opstijven in de koelkast.
  • Haal de cake uit de vorm, snijd de cake aan de zijkanten los en verwijder het bakpapier.
  • Snijd de cake met een warm mes in plakken en daarna is het genieten geblazen!

Foto: Arretjescake

Eet smakkelijk!

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter