Zoet bakken

Blondies, de witte brownie | Foodblogswap

29 juli 2017
Blondies

Tijd voor een nieuwe foodblogswap! Hierbij maken foodbloggers een  recept van een andere foodblogger en geven daar een eigen draai aan. Deze maand mocht ik iets van de blog Sandrakookt.nl maken. En aangezien zij al aardig wat recepten heeft gedeeld, was het even zoeken naar welk van de recepten leuk was om een “met Kort in de keuken sausje” te geven.

Brownies

Een van de zoete baksels waar je mij blij mee kan maken zijn brownies. Regelmatig komt er dan ook een vers gemaakte brownie uit de oven hier. Zo kan je op de blog al recepten vinden voor een heerlijke brownie en voor een kitkat brownie. Een brownie bevat veel pure, melk- of hazelnootchocolade met daarnaast caca poeder. Maar je kan ook een brownie van witte chocolade maken, hoewel je dat eigenlijk geen echte chocolade mag noemen. Brownies van witte chocolade heten geen brownie maar een blondie. Ik had ze nog nooit gemaakt, dus ik was erg benieuwd wat ik er van zou bakken. En laat ik op de blog van Sandra nu net een recept voor brownies en blondies hebben gevonden. Bingo!

Blondies

Daarom vandaag het recept voor blondies! Toen ik de blondie uit de oven mocht halen kwam mij al een heerlijke geur tegemoet.. Het kon niet anders dan dat dit een geniaal baksel zou zijn.
Nadat het goed afgekoeld was, was het tijd om met een kop thee een stukje blondie te proeven. En lekker dat het was! Mensen zeggen wel eens dat ik erg fanatiek ben, daar kan ik ze deze keer gelijk in geven. Ik zag nog ruimte voor verbetering van het recept. Het voordeel daarvan was dat mijn vriendin haar collega’s op haar werk weer blij kon maken met een heerlijk baksel. En nog leuker, dat ik deze week nog een keertje opnieuw de keuken in konduiken!

De blondie dus, een witte chocolade brownie met pecannoten, witte chocolade (uiteraard) en gedecoreerd met witte chocolade en melkchocolade. Als dat nou geen mooi begin van het weekend is….

Recept blondie

Wat heb je nodig voor de Blondies:

  • 75 gram roomboter
  • 370 gram witte chocolade
  • 20 gram melk chocolade
  • 3 eieren
  • 90 gram suiker
  • 4 gram vanille suiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram pecannoten

Hoe maak je het:

Verwarm je oven voor op 175 graden.
Bekleed een ovenschaal met bakpapier, door het papier een klein beetje te besprenkelen met water blijft het bakpapier beter zitten.

Verwarm 300 gram witte chocolade met de boter au bain-marie. Als de chocolade gesmolten is, zet je het vuur uit en laat je het een beetje afkoelen. De rest van de witte chocolade hak je in blokjes en houdt je nog even apart voor straks.

Klop vervolgens de eieren met de suiker en vanille suiker totdat de eieren een beetje schuimig zijn geworden.

Voeg het witte chocolade-boter mengsel toe en klop dit goed door elkaar. Wanneer het mengsel mooi egaal en een beetje dik is, voeg je de bloem, de pecannoten en 100 gram van de gehakte witte chocolade toe en meng je dit goed door elkaar.
Schep vervolgens het blondies beslag in de ovenschaal.

En dan is het tijd om de oven zijn werk te laten doen. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven.
Na ongeveer 25 a 30 minuten als de blondies gaar zij, haal je de blondies uit de oven en laat je hem rustig afkoelen op een rooster.

Om de blondies helemaal af te maken heb ik 25 gram witte en 25 gram melk chocolade los van elkaar au bain-marie verwarmd en dit met een theelepeltje over de blondies ‘gesprenkeld’. Ziet het er niet feestelijk uit?

Laat de blondies zeker een paar uur staan zodat de chocolade helemaal kan opstijven. Zodra de blondies goed afgekoeld is kan je het in mooie blokjes snijden.

Vergeet vooral niet om vrienden, buren of familie uit te nodigen. De blondies zijn redelijk machtig en het is natuurlijk ook gewoon leuker om samen met andere van dit heerlijke baksel te genieten.

Blondies

Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog?
Laat het mij dan  vooral weten ik ben namelijk heel benieuwd naar jullie bakkunsten.
Deel je foto’s met mij via InstagramFacebook of Twitter gebruik dan de hastag #metKortindekeuken of tag mij in je bericht 😉

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter