Hoofdgerechten

Broccolisoep met geitenkaas | Foodblogswap

25 april 2017
Broccolisoep met geitenkaas

Deze maand nam ik voor het eerst deel aan de foodblogswap, een initiatief waarbij foodbloggers een gerecht van een andere blog bereiden en dan een eigen draai aan het recept geven. Ik kreeg de blog Lekker Happen toegewezen, een blog met heel veel verschillende recepten, van ontbijt tot hoofdgerechten, van soep tot desserts en andere zoete baksels. Dus keuze genoeg voor mij!

Aangezien ik de laatste tijd door de Lyme minder goed kan eten, staat er bij ons regelmatig een maaltijdsoep op tafel. Daarom was ik ook erg blij dat er meerdere soeprecepten waren om uit te kiezen. Al snel vond ik een recept voor broccolisoep (broccoli is namelijk een van mijn favoriete groenten). Voor de broccolisoep gebruikte ik de basis van het recept van lekker happen, maar ik heb er een eigen draai aan gegeven. Ik heb de aardappelen, die de soep steviger maken, vervangen door witte bonen. En in plaats van kookroom heb ik gekozen voor zachte geitenkaas. En ik kon het ook niet laten om er een teentje knoflook aan toe te voegen, waardoor het een echte “met Kort in de keuken” soep werd. Het is een simpel recept, die je zelfs na een lange dag nog gemakkelijk kan bereiden.

Wat heb je nodig (voor 4 personen of 2 vreetzakken):

  • 1 stevige broccoli (ongeveer 450 a 500 gram)
  • 200 gram geiten kaas
  • 330 gram witte bonen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 blokjes (biologische) kippenbouillon
  • 1 liter water
  • Zout en peper naar smaak
  • Blokje boter

Broccolisoep met geitenkaas
Hoe maak je het:

  1. Snij de broccoli in roosjes (ik gebruikte zelf broccoli uit de vriezer, voordeel daarvan is dat het al in stukjes gesneden is)
  2. Snij de ui in stukjes en pers de knoflook met een knoflookpers of snijd deze met een mes fijn.
  3. Fruit de ui met de knoflook op een laag vuurtje aan en voeg de broccoli er aan toe. Laat het een paar minuutjes met de deksel op de pan mee bakken
  4. Blus het af met 1 liter bouillon en laat het vervolgens 20 minuten op een matig vuur koken
  5. Laat de witte bonen uitlekken en voeg deze toe aan de soep
  6. Mix de soep met de staafmixer
  7. Voeg wat zout toe en peper naar smaak toe
  8. Snipper de geitenkaas en gooi 90% door de soep, de rest bewaren we om op het laatste moment voor het opdienen de soep te garneren

En dan is het tijd om aan te vallen en te genieten,
Eet smakelijk!

broccolisoep met geitenkaas

Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog?
Laat het mij dan  vooral weten ik ben namelijk heel benieuwd naar jullie kookkunsten.
Deel je foto’s met mij via Instagram, Facebook of Twitter gebruik dan de hastag #metKortindekeuken
of tag mij in je bericht 😉 

Misschien vind je dit ook leuk

2 Reacties

  • Beantwoord Daisy (Lekker Happen) 25 april 2017 at 20:10

    Ziet er lekker uit! Je hebt er goed jouw eigen draai aan gegeven.
    Het valt me trouwens nu pas op dat we van elkaar blogs koken voor deze foodblogswap. Dat was me nog niet eerder opgevallen tijdens het maken van de verdeling. Toevallig!😁

    • Beantwoord Andreas 25 april 2017 at 20:20

      Thnx voor het compliment! En ja, wat toevallig hé haha. Ik ben erg benieuwd naar welk recept jij deze maand hebt gemaakt van mijn blog. 🙂

    Laat een reactie achter