Hoofdgerechten

Chili Sin Carne met vegetarisch rul gehackt | Foodblogswap

24 mei 2017
Chili Sin Carne.jpg

Het is alweer tijd voor de foodblogswap van de maand Mei. Deze keer kreeg ik de blog van Annemieke toegewezen. Zij blogt over goede voeding met zo min mogelijk suiker en toevoegingen als een manier om de gezondheid te beïnvloeden. Ik heb haar recept voor chili met maïs en courgette gekozen voor deze swap. Hier heb ik een eigen draai aan gegeven door er een frisse kruidentopping bij te maken als tegenhanger voor de pittige kruiden. Ook heb ik het recept vegetarisch gemaakt door gehackt van de vegetarische slager te gebruiken. Ik heb er voor gekozen om het te serveren met wraps, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor rijst of tortillachipjes. Ben je benieuwd naar mijn versie van haar recept? Lees dan gauw verder!

Wat heb je nodig voor 3 personen:

  • 175 gram rul gehackt van de vegetarische slager
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 1 blik mais (300 gram)
  • 1 blikje kidneybonen
  • 1 blikje zwarte bonen
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
  • Ongeveer 250 ml water
  • 2 bosuitjes
  • Handje peterselie
  • 6 wraps
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Chili Sin Carne.jpg
Hoe maak je het:

Snipper de ui en 2 teentjes knoflook.
Snijd de courgette en de paprika in blokjes.
Laat de kidneybonen, de zwarte bonen en de mais uitlekken.

Fruit het uitje en de knoflook in een beetje olijfolie.
Maak het vegetarische rul gehackt in een koekenplannetje klaar zoals aangegeven op de verpakking.
Voeg de courgette en de paprika aan de ui en knoflook toe en bak het nog een paar minuten op een matig vuurtje.

Ondertussen snijd je de bosui in dunne ringetjes en hak je één teentje knoflook en de peterselie fijn. En meng dit met de crème fraîche en een snufje peper en zout door elkaar. Zet dit vervolgens afgedekt in de koelkast, dit is een lekkere frisse topping voor bij de Chili Sin Carne wraps.

Voeg daarna de tomatenpuree en de Mexicaanse kruiden toe en voeg het water er beetje bij beetje aan toe tot dat het een mooi sausje wordt. Breng dit aan de kook en warm het ongeveer 5 minuten door. Voeg hierna de bonen, de mais en het rul gehackt erbij en verwarm het nog ongeveer 5 minuten.

Heel belangrijk, proef je chili sin carne, maar wees wel voorzichtig: de saus kan namelijk gloeiend heet zijn! Is het nog een beetje flauw? Doe er dan een beetje zout of nog wat extra kruiden doorheen. Wanneer je het juist te pittig vind, kan je er nog een beetje water door heen doen zodat de smaak wat milder wordt.

Schep de saus op de wraps  (deze kan je warm of juist koud eten) en maak het af met een schepje van de frisse kruidentopping.

De combinatie tussen de chili en de frisse topping vind ik zelf erg geslaagd en het maakt van de avond maaltijd een gezellig feestje! Geniet er van!

Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog?
Laat het mij dan  vooral weten ik ben namelijk heel benieuwd naar jullie kookkunsten.
Deel je foto’s met mij via InstagramFacebook of Twitter gebruik dan de hastag #metKortindekeuken of tag mij in je bericht 😉

 

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter