Hoofdgerechten

Pasta met verse spinazie, kastanje champignons & cherrytomaatjes

5 oktober 2016
Fot; Pasta met verse spinazie, kastanje champignons & cherrytomaatjes

 

Vandaag wederom een vegetarisch gerecht welke makkelijk is om te maken, maar o zo lekker is! Pasta met verse spinazie, kastanje champignons en cherrytomaatjes. Als je het mij vraagt is dat een geniale combinatie. Ik heb specifiek voor kastanje champignons gekozen. Deze lijken qua grootte op de normale witte champignons, maar het verschil zit hem in de bruine kleur en daarnaast heeft het een fijne nootachtige smaak. Tot slot zit er ook minder vocht in waardoor tijdens het bereiden minder krimpt. Garneer het met wat kaas en pijnboompitten en je hebt een hoofdgerecht om van te smullen!

1-blog

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 gram verse spinazie
  • 250 gram kastanje champignons
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 75 ml crème fraîche
  • 100 gram grana padano
  • 380 gram fusilli
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper & zout

Extra nodig:

  • Pan met deksel
  • Wok

Hoe je het maakt:

  1. Snijd de kastanje champignons in vieren, halveer de cherrytomaatjes, snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn en rasp de kaas fijn.
  2. Kook de fusilli volgens de verpakking gaar.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Verhit ondertussen een wok op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal het uit de pan en bewaar het apart.
  5. Doe de cherrytomaatjes  met wat peper zout en een kwart van de knoflook in een ovenschaal, besprenkel het met wat olijfolie en zet het 8 minuten in de oven.
  6. Verhit een beetje olijfolie in de wok en bak de rest van de knoflook, ui en champignons 4 á 5 minuten.
  7. Voeg vervolgens beetje bij beetje aan de verse spinazie de tomaatjes uit de oven toe en verwarm het enkele minuten mee.
  8. Giet de fusilli af en meng de helft van de kaas en de crème fraîche door de pasta.
  9. Breng het op smaak met zout en peper en verwarm het geheel nog ongeveer 1 minuut mee.
  10. Verdeel de pasta over de borden en schep de spinazie saus erover. Bestrooi het geheel met de pijnboompitten en de rest van de kaas.

wist-je-dat-portobello

 

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter