Hoofdgerechten

Gevulde courgette met een ratatouille van chamignons (bekend van “over smaak valt te twisten”)

Foto: Gevulde courgette met een ratatouille van chamignons

Gisteren vertelde ik je al dat ik deze week in het team van De Hippe Vegetariër meedoe aan de HelloFresh blog battle. Hiervoor moest ik het winnende recept van het kookprogramma over smaak valt te twisten koken en deze zo mooi als mogelijk op de foto zetten. De foto die ik ga inzenden zal later deze week op een actiepagina geplaatst worden, vanaf dat moment kan jij mij helpen! Je vraagt je misschien af hoe je mij kan helpen..? Daar zal ik je later deze week meer over vertellen 😉 

mijn-inzendingDeze week maak ik dus 3 vegetarische recepten.  Gisteren begon ik met mijn vriendin aan het winnende recept.  “De gevulde courgette met een ratatouille van champignons, met parelgerst, broccoli en geitenkaas”. Parelgerst, ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Couscous, quinoa en risotto kende ik al, maar wat parelgerst is was mij een groot raadsel. Daarom had ik het even opgezocht:

wat is parelgerst

Ik heb het recept exact nagemaakt zoals er in het winnende recept stond. Maar ik miste toch nog wat aan het recept, zo zou ik er de volgende keer zelf ook vegetarische speckjes (mijn voorkeur zijn die van de vegetarische slager, dit omdat die het meest in de buurt komen van “echte” spekjes) en wat meer geitenkaas door heen doen. Het recept hieronder is het originele recept, dus houd je vooral niet in om er je eigen draai aan te geven. 😉

the making off

Ingrediënten (voor 2 personen):

 • 200 gram broccoli
 • 200 gram champignon – oesterzwam mix
 • 1 courgette
 • 1 ui
 • 170 gram parelgerst
 • 50 gram oude geitenkaas
 • 40 gram walnoten
 • 2 tijm (takjes)
 • 2 teentjes knoflook
 • blokje groentebouillon
 • Peper & zout

Extra nodig:

 • Grote en kleine pan met deksel
 • Koekenpan.
 • Bakplaat met bakpapier.

Hoe je het maakt:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng voor de broccoli en de courgette in een grote pan water aan de kook. In de andere pan breng je water en de groentebouillon aan de kook en voeg de parelgerst toe. Kook het met de deksel erop zo’n 25. Giet dit daarna af en laat het met de deksel op de pan uitstomen.

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in de breedte in zes gelijke stukken. Verwijder de zaadlijsten klein en bewaar het apart. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. En hak de walnoten fijn.

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnoten in 2 á 3 minuten lichtbruin, doe dit zonder olie. Haal de pan van het vuur en bewaar de walnoten apart. Verwarm de roomboter in dezelfde koekenpan en fruit  de ui en de knoflook 3 minuten op middellaag vuur. Voeg vervolgens de zaadlijsten van de courgette en de champignon – oesterzwam mix toe en bak dit 5 á 6 minuten. Dit breng je op smaak met wat zout en peper.

Kook de courgette- kuipjes en de broccoli 4 á 5 minuten in de grote pan met de deksel erop op middellaag vuur. Giet het daarna af, leg de courgette-kuipjes op een schone theedoek en laat de broccoli in de pan uitstomen.

Plaats de courgette-kuipjes op een bakplaat met bakpapier en het ze met het champignonmengsel. Bestrooi het met de helft van de walnoten en de helft van de geitenkaas. Bak het vervolgens 10 minuten in de oven.

Ris de tijm van de takjes en snijd deze fijn. houd één roosje broccoli per persoon apart. Meng de broccoli, het overige champignonmengsel, de helft van de tijm en de overige geitenkaas met de parelgerst. Breng het vervolgens eventueel op smaak met wat peper en zout.

Verdeel de parelgerst over de borden, serveer met 3 courgette-kuipjes per persoon, één roosje broccoli per persoon en de overige walnoten en tijm.

Gevulde courgette

Zelf zou ik er dus voor kiezen om nog wat vegetarische speckjes op te bakken en deze met de broccoli, het overige champignonmengsel, de helft van de tijm en de overige geitenkaas met de parelgerst. Dit zorgt er voor dat er een beetje zoutige bite inzit, die miste ik eigenlijk een beetje.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Paul 3 oktober 2016 at 18:55

  Het eindresultaat ziet er mooi uit. En inderdaad qua ingrediënten een tikkeltje saai. Ik ben benieuwd naar het volgende gerecht.

  • Reply Andreas 3 oktober 2016 at 18:56

   Dankjewel! Klopt dat vond ik ook vandaar mijn keuze voor de vegetarische speckjes 🙂 Morgen komt het 2de vegetarische gerecht online 😉

 • Reply Jonna@Burgertrutjes 3 oktober 2016 at 19:27

  Yes, ben dol op courgettes! Dit recept ga ik zeker een keer maken

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.