Vette hap

Kaasstengels

Kaasstengels

Vandaag een makkelijk recept voor kaasstengels. Het is zo makkelijk dat ik mij afvraag waarom ik deze snack niet wat vaker maak, heerlijk voor in het weekend bij een goede film of tijdens een potje carcassonne.

Wat heb je nodig:

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 1 geklutst ei
  • Geraspte kaas (ik gebruik het liefst belegen kaas)
  • Grof zeezout en een beetje peper

Hoe maak je het:

  1. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en snijd ze in vijf gelijke repen.
  2. Prik er met een vork wat gaatjes en smeer deze in met een losgeklopt ei
  3. Strooi de geraspte kaas over de reepjes bladerdeeg.
  4. Vervolgens kan je naar smaak een beetje peper en zout over de kaasstengels heen strooien.
  5. Leg de repen deeg op een bakplaat en bak de kaasstengels in 18 minuten op 200 graden.

En dan proberen de grootste verleiding te weerstaan, de kaasstengels zijn natuurlijk nog heel heet wanneer ze uit de oven komen. Laat ze daarom goed afkoelen waardoor ze ook nog wat knapperig worden. En daarna is het smullen!

Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog?
Laat het mij dan  vooral weten ik ben namelijk heel benieuwd naar jullie kookkunsten.
Deel je foto’s met mij via InstagramFacebook of Twitter gebruik dan de hastag #metKortindekeuken of tag mij in je bericht ????

 

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.