Sinterklaas Zoet bakken

Kruidnoten

Daar wordt aan de deur geklopt, hard geklopt, zacht geklopt, wie zou dat zijn? Het sinterklaasfeest komt steeds dichterbij, en dus is het weer tijd voor gevulde speculaas, een sinterklaasdessert zoals een speculaas crumble en natuurlijk voor de bekende kruidnoten! Niet te verwarren met pepernoten, dat zijn eigenlijk die echte ouderwetse taai taai-achtige bonken.

Kruidnoten

Wat heb je nodig

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel

  • 125 gram bruine basterdsuiker

  • 15 gram speculaaskruiden

  • ¼ theelepel zout

  • 125 gram boter, op kamertemperatuur

  • 4 eetlepels melk

Hoe maak je het

Verwarm de oven op 175 graden en bekleed de bakplaat met een stukje bakpapier.

Doe alle ingrediënten behalve de melk in een kom en kneed dit goed door elkaar. Voeg vervolgens de melk toe om er een mooi deeg van te maken. Begin met twee eetlepels melk en voeg zo nodig extra melk toe. Probeer het deeg niet te lang te kneden, zodra je er een mooie bal van kunt maken is het deeg klaar.

Verpak het deeg in een stukje plasticfolie en leg het minimaal 30 minuten in de koelkast (hoe langer je het laat rusten, hoe lekkerder het deeg zal smaken).

Maak van het deeg mooie balletjes ter grootte van een knikker en druk ze een klein beetje plat voordat je ze op de met bakpapier beklede bakplaat legt.

Bak de kruidnoten nu in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar.

Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest

Meer Sinterklaas recepten:

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.