Zoet bakken

Marmercake met chocolade brokken

18 februari 2017
Marmelcake.jpg

Vandaag is het tijd voor een heerlijke marmercake. Vroeger dacht ik altijd dat deze cake lastig was om te maken, maar dat valt reuze mee.. Het is namelijk redelijk eenvoudig om te maken. Je maakt in eerste instantie een basis cake recept welke je in twee delen deelt, zodat je een basis beslag hebt en een beslag waar je de chocoladecake van kan maken. En om de cake nog een tikkeltje lekkerder te maken heb ik er voor gekozen om pure chocolade brokken door het chocolade beslag te mengen. 

Wat heb je nodig ingrediënten:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram roomboter
  • 200 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 45 ml melk
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • 80 gram pure chocolade (met tenminste 70% cacao, ik gebruik meestal de chocolade van Tony’s Chocolonely)
  • Poedersuiker om te bestrooien

Extra nodig:

  • Een cakeblik
  • Boter om in te vetten
  • Stukje bakpapier
  • Zeefje

Marmercake met chocolade brokken

Hoe je het maakt:

Verwarm de oven voor op 180 graden, smeer  de binnenkant van een cakeblik in met een beetje boter en bedek het met een stukje bakpapier.

Klop in een grote kom de boter, 180 gram van de suiker en de vanillesuiker licht en luchtig. Klop er één voor één de eieren door, zeef er dan de bloem overheen en schep alles met 20 ml melk door elkaar.

Stort twee derde van het mengsel in het blik, zodat het voor driekwart vol zit. Zeef de cacao door het overgebleven beslag en voeg de overgebleven melk, suiker en de pure chocolade brokken toe en meng dit met beleid door elkaar.

Schep vervolgens het chocolademengsel ook in het bakblik en trek vervolgens een vork door de beide lagen. Door de twee lagen voorzichtig om elkaar heen te draaien krijg je een marmer-effect.

Bak de cake in 60 tot 70 minuten gaar. Om te controleren of de cake gaar is, prik je met een satéprikker in het midden van de cake, wanneer je de prikker er schoon en droog uitkrijgt is ce cake gaar.

Na het bakken stort je de marmercake  op een rooster en laat je hem verder afkoelen. En tot slot bestrooi je de cake met een beetje poedersuiker.

Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog?
Laat het mij dan vooral weten ik ben namelijk heel benieuwd naar jullie bakkunsten.
Deel je foto’s met mij via Instagram, Facebook of Twitter
gebruik dan de hastag #metKortindekeuken of tag mij in je bericht 😉

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter