Zoet bakken

Marmercake met chocolade brokken

Marmercake

Wanneer je visite krijgt en graag iets lekkers bij de koffie of thee wilt serveren is een cake bakken altijd een leuk idee. Zo deelde ik al eens recepten voor een Battenberg kerst cake & een Matcha Marmercake. Vandaag is het tijd voor een variatie op de bekende cake, de marmercake. De Marmercake bestaat uit een basis beslag gecombineerd met een chocolade beslag. Om het nog even iets meer speciaal van te maken, gaan er grof gehakte chocolade stukjes doorheen.

Belangrijk hierbij is dat je chocolade gebruikt met een cacao percentage van minimaal 70%. Zelf kies ik vaak voor bewuste fairtrade chocolade van Tony’s Chocolonely of AH Delicata chocolade repen. Albert Heijn werkt bij de productie van deze chocolade repen samen met Tony’s Chocolonely om een verantwoordelijkere reep te maken. Zodat wij van de chocolade kunnen genieten en de cacao boeren er een eerlijke prijs voor krijgen.


Marmercake met chocolade brokken

Wat heb je nodig

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel

  • 200 gram roomboter + een beetje om de cakeblik in te vetten

  • 200 gram suiker

  • 8 gram vanillesuiker

  • 3 eieren

  • 45 ml melk

  • 2 theelepels cacaopoeder

  • 80 gram pure chocolade grof gehakt, met een cacao percentage van 70%

  • Poedersuiker om te bestrooien

  • Extra nodig
  • Een cakeblik

  • Stukje bakpapier

  • Zeefje

  • Saté prikker

Hoe maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, smeer  de binnenkant van een cakeblik in met een beetje boter en bedek het met een stukje bakpapier.
  • Klop in een grote kom de boter, 180 gram van de suiker en de vanillesuiker licht en luchtig. Klop er één voor één de eieren door, zeef er dan de bloem overheen en schep alles met 20 ml melk door elkaar.
  • Stort twee derde van het mengsel in het blik, zodat het voor driekwart vol zit. Zeef de cacao door het overgebleven beslag en voeg de overgebleven melk, suiker en de pure chocolade brokken toe en meng dit met beleid door elkaar.
  • Schep vervolgens het chocolademengsel ook in het bakblik en trek vervolgens een saté prikker voorzichtig door de twee lagen zodat je een marmer-effect krijgt.
  • Bak de cake in 60 tot 70 minuten gaar. Om te controleren of de cake gaar is, prik je met de satéprikker in het midden van de cake, wanneer je de prikker er schoon en droog uitkrijgt is de cake gaar.
  • Na het bakken stort je de marmercake  op een rooster en laat je hem verder afkoelen. En tot slot bestrooi je de cake met een beetje poedersuiker.

Wil je op de hoogte blijven? Volg met Kort in de keuken op InstagramFacebook & Pinterest (@metkortindekeuken). Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Laat het mij op social media weten met de hashtag #metKortindekeuken of tag mij in je bericht, vind ik leuk om te zien!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.