Dessert Zoet bakken

Mini open appeltaartjes

2 oktober 2016
Foto: Mini open appelteaartje

Vandaag leek het wel alsof de herfst nu echt zijn intreden heeft gedaan, de zomer pret lijkt nu echt zijn beste tijd te hebben gehad voor dit jaar. Daarom is het nu echt de tijd voor een herfstige appeltaart! Deze keer koos ik er voor om mini open appeltaartjes te maken, dat is weer eens wat anders als zo’n grote appeltaart..

Wat heb je nodig ( voor 4 mini appeltaartjes):

  • 140 gram bloem
  • 30 gram suiker (voor de bodem)
  • 1 appel
  • 4 eetlepels suiker (voor het appelmengsel)
  • 7 theelepels kaneel poeder
  • 80 gram zachte roomboter
  • 1 eitje
  • snufje zout
  • 1 eetlepel water
  • Paneermeel
  • Eventueel een beetje vanille suiker

Extra nodig:

  • 4 mini quiche vormpjes
  • deegroller

Hoe je het maakt:

De bodem:
Schep de bloem in een cirkel op een werkblad. Plaats de zachte boter, de suiker, het ei, het zout en de vanille in het midden. Vermeng dit alles kort met de bloem tot een egaal deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het een half uurtje in de koelkast.

Vulling:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 2 millimeter. Bekleed de ingevette bakvormpjes met het deeg. Prik  een paar gaatjes in de bodem. Bestrooi de bodem vervolgens met een beetje paneermeel. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes of reepjes. Meng de stukjes appel met de overgebleven suiker en kaneelpoeder. Verdeel het appel-kaneel mengsel over de beklede bakvormpjes. En bak de taartjes in 15 á 20 minuten goudbruin en gaar.

mini-open-appeltaartje

 

Laat de taartjes even afkoelen een toefje slagroom erbij en genieten maar!

Misschien vind je dit ook leuk

1 reactie

  • Beantwoord loes kort 3 oktober 2016 at 08:52

    Ziet er lekker en leuk uit met die herfstbladen.

  • Laat een reactie achter