Hoofdgerechten

Risotto van orzo met paddenstoelen en kruidenkaas

4 oktober 2016
Foto: Risotto van orzo met paddenstoelen en kruidenkaas

Deze week maak ik dus 3 vegetarische recepten van HelloFresh.  Gisteren heb ik samen met mijn vriendin een risotto van orzo met paddenstoelen en kruidenkaas gemaakt. En ik kan je alvast verklappen dat het gruwelijk lekker was!

 

Door het gerecht gaat dus orzo, daar had ik nog nooit van gehoord. Daarom had ik het nog even opgezocht:

orzo
Ik heb het recept exact nagemaakt zoals er in het recept stond. Alleen snapte mijn vriendin en ik niet helemaal wat de pompoenpitten aan het gerecht toevoegde, dus bij de tweede keer opscheppen hebben we die maar achterwegen gelaten.. Ik weet nu al zeker dat dit een recept bij ons een blijvertje gaat worden, het is zo lekker! Het recept hieronder is het originele recept, dus houd je vooral niet in om er je eigen draai aan te geven. 😉


1

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 350 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 courgette
  • 1 sjalot
  • 170 gram parelgerst
  • 75 gram kaas
  • 6 bosuitjes
  • 175 gram orzo
  • 20 gram pompoenpitten
  • 1 teentje knoflook
  • Verse basilicum
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 blokje groentebouillon
  • Peper & zout

Extra nodig:

  • Pan met deksel
  • Koekenpan

Hoe je het maakt:

  1. Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Scheur de basilicum klein en snijd de bosui in ringen.
  2. Verhit de helft van de roomboter in een pan met de deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo toe en bak het 1 minuut.
  3. Schenk de bouillon over de orzo en kook het afgedekt in 10 á 12 minuten droog. Schep tussendoor een paar keer om. Voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.
  4. Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, goudbruin. Haal het uit de pan en bewaar het apart.
  5. Verhit de overige roomboter in de zelfde koekenpan en bak de paddenstoelen en bosui zo’n 5 á 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen, de bosui en de helft van de kruidenkaas toe aan de orzo en laat het al roerende smelten. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de orzo over de borden. Bestrooi met de pompoenpitten en garneer met de overige kruidenkaas en verse basilicum.

Risotto met paddenstoelen en kruidenkaas

Misschien vind je dit ook leuk

1 reactie

  • Beantwoord loes kort 4 oktober 2016 at 17:42

    Wat voor kaas, oude?

  • Laat een reactie achter