Sinterklaas Zoet bakken

Sinterklaas kruidnootjes cake

20 november 2016
Sinterklaas Kruidnootjescake

Sinterklaas en zijn zwarte pieten zijn weer in het land! Tijd voor kruidnootjes, taai taai, pepernoten en marsepein. Afgelopen week heb ik daarom een echte Sinterklaas cake met kruidnootjes en lekkere winterse kruiden gemaakt. Bij kruidnootjes word vaak al snel aan van die grote harde bonken (pepernoten) gedacht. Deze zijn natuurlijk ook erg lekker, maar die vind ik niet heel erg geschikt voor door een cake. Daarom heb ik voor de ouderwetse kruidnootjes gekozen, welke trouwens ook leuk en makkelijk zijn om zelf te maken.

Wat heb je nodig:

200 gram boter
200 gram suiker
200 gram zelfrijzend bakmeel
8 gram vanillesuiker
4 eieren
50 ml melk
Eventueel 1 theelepeltje steranijs
3 theelepeltjes speculaaskruiden
150 gram kruidnootjes (100 gram door de cake, 50 gram ter decoratie)
Een snufje zout

Extra nodig:
Cakevorm
Kruidnootjescake

Hoe je het maakt:

De basis van deze Sinterklaas cake is een gewone cake. Klop de boter, de suiker en de vanillesuiker eerst romig, voeg vervolgens de eieren één voor één toe en mix goed door totdat ze helemaal zijn opgenomen. Voeg nu de melk en het zelfrijzend bakmeel in delen aan het beslag toe. De melk gaat er voor zorgen dat de cake niet te droog gaat worden (de kruidnootjes zullen namelijk veel vocht opzuigen). Vergeet vooral niet een snufje zout toe te voegen.
En nu gaan we er een echte Sinterklaas cake van maken. Hiervoor voeg je de speculaaskruiden en kruidnootjes aan het beslag toe.

Stort vervolgens het beslag in een ingevette en met een beetje met bloem bestoven cakevorm.

Tot slot verdeel je de overgebleven kruidnootjes en eventueel amandelschaafsel over het cakebeslag.

De cake bak je vervolgens in ongeveer 60 – 65 minuten op 160 graden gaar.

Waneer de cake klaar en afgekoeld is, zullen de kruidnootjes die bovenop liggen nog lekker knapperig zijn, maar als je het een nachtje afgedekt laat staan zullen ze door het vocht uit de cake iets zachter worden.

Kruidnootjes cake

Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog?
Laat het mij dan vooral weten ik ben namelijk heel benieuwd naar jullie bakkunsten.
Deel je foto’s met mij via Instagram, Facebook of Twitter
gebruik dan de hastag #metKortindekeuken of tag mij in je bericht 😉

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter