Hoofdgerechten

Spaghetti aglio olio met venkel, grana padano en basilicum

7 oktober 2016
Foto: Spaghetti aglio olio met venkel, grana padano en basilicum

 

Deze week mocht ik namens De Hippe Vegetariër de vegetarische box van HelloFresh uittesten. Vandaag deel ik alweer het derde en laatste gerecht met jullie. Deze keer een gerecht uit de Italiaanse keuken, spaghetti aglio olio. Oorspronkelijk is het een eenvoudig gerecht met enkel knoflook olijfolie en peterselie. Maar dit recept voegt daar venkel en cherry tomaatjes, grana padano, pijnboompitten en basilicum in plaats van peterselie aan toe. Ik moet toegeven dat ik de venkel wat raar vond, maar uiteindelijk niet eens heel verkeerd vond smaken. Het recept vertelde ook dat er volkoren spaghetti door heen moest, al zou ik zelf eerder voor “normale” spaghetti kiezen. Met wat extra kaas erbij is dit een recept die ik misschien nog wel een keertje zal gaan maken.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 venkel
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 1 sjalot
  • 4 teentjes knoflook
  • 12 blaadjes verse basilicum
  • 2 theelepeltjes oregano
  • 50 gram grana padano
  • 180 gram spaghetti
  • 15 gram pijnboompitten
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper & zout

Extra nodig:

  • Pan met deksel
  • Wok
  • Ovenschaal

picmonkey-collage
Hoe je het maakt:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti. Snijd of pers de helft van de knoflook fijn en snijd de andere helft in dunne plakjes.
  2. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  3. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in fijne repen. Leg de venkel, cherrytomaten en plakjes knoflook in een ovenschaal en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout, meng goed en bak 15 minuten in de oven.
  4. Kook de spaghetti in de pan met deksel, afgedekt, 10 minuten en giet daarna af. Snipper ondertussen de sjalot en scheur de basilicum klein.
  5. Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de sjalot en overige knoflook 3 minuten op laag vuur. Voeg de oregano toe en bak 1 minuut mee. Voeg de spaghetti en de helft van de grana padano toe. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
  6. Haal de pan van het vuur en voeg de groenten uit de oven toe. Voeg ook de extra vergine olijfolie en de helft van de basilicum toe.
  7. Verdeel de spaghetti aglio olio over de borden. En garneer met de pijnboompitten, de overige basilicum en de grana padano.

Misschien vind je dit ook leuk

1 reactie

  • Beantwoord Loes Kort 7 oktober 2016 at 16:59

    Ziet er lekker uit.

  • Laat een reactie achter