Dessert Sinterklaas Zoet

Speculaas crumble

Speculaas is misschien wel mijn favoriete ingrediënt in de maand december, je kan er zo veel mee! Zo maak ik rond sinterklaas elk jaar wel een keer kruidnootjes of een gevulde speculaas. Maar ook in een dessert kun je speculaaskruiden gebruiken, bijvoorbeeld in deze speculaas crumble, heerlijk met een bolletje vanille ijs ernaast.

Wat heb je nodig

  • 1 peer

  • 2 appels

  • 60 gram amandelspijs

  • 75 gram boter

  • 100 gram bloem

  • 80 gram suiker

  • Snufje zout

  • 1 á 2 eetlepels speculaaskruiden

  • Extra nodig
  • Een ovenschaal

Hope maak je de Speculaas crumble

Schil de peer en de appels en snijd ze in blokjes. Vervolgens maak je kleine stukjes van de amandelspijs en breek je de speculaasjes in kleine stukjes. Voeg het vervolgens  door het appel-peer mengsel, meng dit allemaal door elkaar en verdeel het in de ovenschaal.

Vervolgens maak je het deeg voor de kruimels waar je het lekkere mengsel dat je net heb gemaakt mee gaat bedekken. Doe hiervoor de boter, de bloem, de suiker, een beetje zout en tot slot de speculaaskruiden tegelijk in de kom en kneed dit tot een mooi kruimelig deeg. Je kan dit gemakkelijk met de hand doen, maar je kan hier natuurlijk ook een mixer voor gebruiken.

Nu is het bijna tijd om de speculaas crumble te gaan bakken. Maar eerst moeten we de kruimels over de nu al heerlijke vulling heen strooien, zorg ervoor dat het mooi gelijk verdeeld is. Zet de crumble 30 minuten in een oven die voorverwarmd is op 200 graden.

De crumble is zowel warm als koud heerlijk om te serveren. Eventueel zou je het ook van te voren kunnen bereiden zodat je het vlak voor je het serveert nog even opwarmen in de oven.

Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.