Teabag shortbread cookies

Theeleuten opgelet! Vandaag een recept voor Teabag shortbread cookies! Het idee kreeg ik toen ik laatst wat rond keek op Pinterest, waar je op mijn pagina trouwens al aardig wat recepten kunt vinden. Maar theezak koekjes dus, ze zijn lekker en heel eenvoudig om te maken, hoe leuk is dat? Zoals gezegd een shortbread koekje, een koekje welke je van slechts drie ingrediënten maakt. En om het nog lekkerder te maken dip je de koekjes in een gesmolten chocolade naar keuze, dat wordt genieten!

Oke genoeg verteld,
On your marks, get set, bake!

Teabag shortbread cookies

Wat heb je nodig:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram koude boter
  • 1 reep chocolade naar wens

Hoe maak je de teabag shortbread cookies:

Mix de boter, vanille suiker en de poedersuiker romig. Voeg daarna de bloem toe en mix dit tot een stevig koekjesdeeg. Maak een rol van het deeg en verpak het in een stukje folie en laat het minimaal een uurtje in de koelkast rusten.

Bebloem je werkplank, aangezien er al vrij veel bloem door het koekjes deeg zit moet je hier vooral niet te veel bloem voor gebruiken. Wanneer je te veel bloem gebruikt gaan de koekjes te ‘bloemerig’ smaken en dat is natuurlijk zonde. Rol het koekdeeg uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter dik. Snijd nu theezak vormpjes uit het deeg, hiervoor kan je van te voren eventueel een malletje van papier voor knippen. Kneed het deeg dat je over hebt rustig nog  een keer door om het vervolgens nogmaals uit te rollen, net zolang tot je al het deeg gebruikt hebt. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak vervolgens met een rietje aan de bovenkant een gaatje in elk koekje, hier komt later nog een koordje doorheen maar daar straks meer over.

Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten op 180 graden gaar en goudbruin. Leg de koekjes klaar zijn nog even weg zodat ze volledig kunnen afkoelen, pas hierna kan je weer verder met de koekjes.

Smelt de chocolade au bain-marie en dip de afgekoelde koekjes in gesmolten chocolade en leg ze vervolgens te drogen op een stukje bakpapier. Zodra de chocolade helemaal is uitgehard is het tijd voor de finishing touch.

Haal je een mooi lintje door het gaatje en aan het uiteinde van het lintje maak je net zoals bij een echt thee zakje een labeltje. Hierop kun je schrijven welke koekje het is of kun je een leuke boodschap of een leuke vraag schrijven. Maak het labeltje vervolgens met een nietje vast en klaar zijn de theezakjes shortbread koekjes.

Teabag shortbread cookies

Wil je op de hoogte blijven? Volg met Kort in de keuken op InstagramFacebook (@metkortindekeuken)
Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Laat het mij op social media weten met de hastag #metKortindekeuken of tag mij in je bericht, vind ik leuk om te zien!????

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter