Hartig bakken Hoofdgerechten Weekendfood

Vegetarische Quiche met spinazie, speckjes en gekaramelliseerde uien

11 augustus 2017
Quiche

Regelmatig komt er bij ons een quiche uit de oven, meestal gezond, vol groentes en uiteraard vegetarisch. Je kan het zonder veel moeite in een handomdraai maken. Maar in het weekend, wanneer we wat meer tijd hebben maken we dé quiche der Quiches. Het is een Amerikaans georiënteerd quiche met spinazie, speckjes en het belangrijkste: gekarameliseerde uien en kaas. Een echte sunday favorite dus! Aangezien het bereiden ongeveer 2 uur duurt moet er wel even goed de tijd voor nemen, maar het resultaat is echt goddelijk. 

Wat heb je nodig voor de Quiche:

Deeg:

  • 300 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 theelepels chili vlokken
  • Mespuntje zout

Gekaramelliseerde uien:

  • 5 witte uien
  • 2 eetlepels boter
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Een lekkere scheut ahornsiroop

Vulling:

  • 100 gram vegetarische bacon of speckjes (ik gebruik die van de vegetarische slager)
  • 500 gram bladspinazie
  • 300 gram roomkaas
  • 4 eieren
  • 2 plakken lekker brood
  • 80 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Beetje peper en zout

Extra nodig:

  • Quichevorm van 28 cm doorsnede


Hoe maak je het:

Het deeg:
Meng de bloem met de boter, eieren, zout, de Italiaanse kruiden, de chilivlokken en de paprikapoeder. Kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt in een plasticfolie, ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast. Rol hierna het deeg uit en bekleed de ingevette quichevorm ermee en prik met een vork gaatjes in de bodem.

De gekarameliseerde uien:
Nu kunnen we beginnen met de uien schoon te maken. Snijd ze in halve ringen van ongeveer 0,5 centimeter dik. Verwarm de roomboter met wat olijfolie in een brede pan. Doe de uien erbij en blus het af met een lekkere scheut ahornsiroop. Bak de uien ongeveer 20 minuten op een laag vuurtje. Blijf regelmatig roeren tot de uien goudbruin zijn en beginnen te karamelliseren. Laat vervolgens de uien afkoelen.

Vulling:
Voor de vulling verhit je een pan met een beetje boter en olie en bak je  de vegetarische bacon of speckjes. Zodra deze klaar zijn houd je ze in een kommetje apart.Fruit nu de spinazie, dat kan in de zelfde pan en laat de spinazie daarna met hulp van een zeef uitlekken.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden

Meng de eieren met de roomkaas. Snijd het brood in blokjes en verdeel het brood over de bodem van de quiche. Verdeel hier de spinazie, de vegetarische speckjes of bacon en uien overheen. Tot slot giet je het roomkaasmengel erover en bestrooi je het met de geraspte Parmezaanse kaas. Bak de quiche in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar in de oven.

Laat de quiche eerst een beetje afkoelen en daarna is het tijd om heerlijk te genieten.

Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog?
Laat het mij dan  vooral weten ik ben namelijk heel benieuwd naar jullie bakkunsten.
Deel je foto’s met mij via InstagramFacebook of Twitter gebruik dan de hastag #metKortindekeuken of tag mij in je bericht 😉

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter