Hoofdgerechten

Snelle vegetarische couscous met paprika en doperwten

Snelle couscous met paprika, doperwten & een vegetarische braadworst

Couscous is ideaal voor wanneer je niet veel tijd hebt, of gewoon geen zin hebt om lang in de keuken te staan en je toch een heerlijke maaltijd wilt. In de zomer eet ik het vaak als een koud gerecht, met feta of een andere kaas. Maar ook warm is couscous erg lekker. En het mooie is dat je eigenlijk van alles door de couscous kunt doen. Voor dit recept heb ik gekozen voor een snelle, warme en vegetarische couscous met lekkere knapperige paprika en wat doperwten.

Wil je weten hoe je deze snelle couscous maakt, lees dan verder!

Snelle vegetarische couscous met paprika en doperwten

Recept voor

2

personen
Bereidingstijd

20

minuten

Wat heb je nodig

  • 2 vegetarische braadworsten

  • 150 gram couscous

  • 170 gram doperwten

  • 1 rode paprika

  • Eventueel een uitje

  • Teentje knoflook

  • Olijfolie

  • (groente of tuinkruiden) bouillonblokje

Hoe maak je het

  • Maak de couscous met een bouillonblokje klaar zoals aangegeven staat op de verpakking.
  • Snijd de rode paprika (en eventueel het uitje) in stukjes en het teentje knoflook fijn. Bak dit vervolgens in een pan met een beetje olijfolie in ongeveer 5 tot 7 minuten aan.
  • Bak de vegetarische braadworst zoals aangegeven staat op de verpakking. De bereidingswijze kan namelijk per fabrikant verschillen. Zo ben ik fan van de braadworsten van de vegetarische slager. Deze bak je in 2 eetlepels olie zo’n 6 tot 8 minuten tot het rondom bruin en van binnen warm is.
  • Zodra de couscous, de groentes en de vegetarische braadworst klaar zijn meng je de couscous met de groentes en serveer het met de vegetarische braadworst.

Bewaar dit recept op Pinterest

Maak een bord aan met een bepaald thema, zoals hoofdgerechten en bewaar dit recept met onderstaande foto.

Veel plezier en eet smakelijk!

Wil je op de hoogte blijven? Volg met Kort in de keuken op InstagramFacebook (@metkortindekeuken) Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Laat het mij op social media weten met de hashtag #metKortindekeuken of tag mij in je bericht, vind ik leuk om te zien!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.