Hoofdgerechten

Snelle vegetarische Turkse pizza

Het is weer weekend dus is het tijd voor comfort food! Met deze snelle vegetarische Turkse pizza, kun je mij in het weekend zeker blij maken. Oké, het is niet zoals je normaal een Turkse pizza maakt, dus of je het echt een Turkse pizza kunt noemen..? Maar dit is wel de meest gemakkelijkste manier om even snel een Turkse pizza te maken. Let’s cook!


Wat heb je nodig:

  • 175 gram naturel tofu rulstukjes of vega rul gehackt

  • 1 paprika

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • Tomaten puree

  • 1 tl ras el hanout (kruiden)

  • 4 wraps

  • 100 gram ijsbergsla

  • 2 tomaten

  • Halve komkommer

  • Knoflooksaus

Hoe maak je de snelle vegetarische Turkse pizza:

Begin met het snipperen van de ui en snijd paprika samen met de de 2 teentjes knoflook fijn. Wanneer je een keukenmachine in huis hebt, kun je deze hier natuurlijk voor gebruiken.

Verwarm een pan met een scheutje olie waar je vervolgens de ui met de fijn gesneden paprika en knoflook in aan fruit. Na ongeveer 2 minuten voeg je de naturel tofu rulstukjes of rul gehackt met de tomatenpree en de ras el hanout toe, meng alles goed door elkaar en laat het een aantal minuten rustig “pruttelen”, vergeet vooral niet regelmatig te roeren zodat het niet niet zal aanbakken.

Ondertussen kun je de tomaat, sla en de komkommer in stukjes. Verwarm een wrap in een koekenpan (zonder olie of boter) of leg het 10 seconden in een magnetron.

En daarna hoef je alleen de wrap nog te beleggen met een paar eetlepels van het tofu of rul gehackt mengsel, een beetje ijsbergsla, wat komkommer en plakjes tomaat. En maak het af met lekker wat knoflooksaus.


Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest