De herfst is weer begonnen, dagen worden langzaam korter en kouder. Als ik zou mogen kiezen tussen de zomer en de herfst, dan heb ik toch liever de zomer. Niet alleen omdat je dan lekker in de zon op een terrasje kunt zitten. Maar ook omdat ik bij stabiel warm minder last heb van de Lyme klachten. Helaas hebben we geen invloed op het weer, dus moeten we er dan maar het beste van maken. En in mijn geval is dat met comfortfood. Deze spinazie lasagnesoep met zalm voldoet zeker aan de criteria om comfortfood te zijn!
Wat heb je nodig voor de spinazie lasagnesoep met gerookte zalm:
1 ui
3 teentjes knoflook
200 gram verse lasagnebladen
1 blik tomatenblokjes
250 gram tomato frito
1 liter bouillon
1 theelepels Italiaanse kruiden
4 eetlepels mascarpone
450 gram verse gewassen spinazie
200 gram gerookte zalmsnippers
Peper en zout
Beetje Parmezaanse kaas voor garnering (optie)
Olijfolie
Hoe maak je de soep:
Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de lasagnebladen in stukken.
Verhit wat olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui aan. Voeg de tomatenblokjes, tomato frito, de Italiaanse kruiden en bouillon toe en breng het langzaam aan de kook. Voeg de lasagnebladeren toe. Draai het vuur laag zodra het kookt en laat ongeveer 20-30 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de mascarpone en de knoflook toe, snijd de spinazie grof en kook dit met de kort mee tot de spinazie geslonken is.
Breng het eventueel op smaak met wat peper en zout. Garneer je spinaziesoep met de gerookte zalm snippers en maak het eventueel af met een beetje Parmezaanse kaas.
Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag #metKortindekeuken of tag @metkortindekeuken.nl!
No Comments