Hoofdgerechten

Vega kip kerrie met rijst of couscous

Vega kip kerrie met rijst of couscous

Het is weer tijd voor een lekkere zelfgemaakte maaltijd. Zonder pakjes en zakjes gemaakt. Vandaag gaan we voor een heerlijke vega kip kerrie met rijst of couscous.

Als kleine foodie aten we thuis regelmatig rijst met kip kerrie, wat verse groente, een beetje kip met rijs en lekkere kerrie kruiden. Tegenwoordig eet ik het liever met vegetarische kipstuckjes maar je kunt natuurlijk ook nog steeds gewone kip gebruiken als je dat liever wilt. En eventueel zou je de rijst trouwens ook door couscous kunnen vervangen.

Naast dat dit een lekker snel recept is is het mooie aan dit recept dat je eigenlijk alle groentes er door heen kunt doen die jij maar lekker vindt. Zo gebruikte ik in dit recept prei, paprika, doperwten en een uitje. En met een beetje kerriepoeder en wat peper en zout breng je gerecht lekkere op smaak. En binnen 30 minuten heb je een heerlijke maaltijd op tafel staan!

Oké, genoeg verteld
On your marks, get ready, set, bake!

Rijst met vega kip kerrie

Recept voor

2

personen
Bereidingstijd

30

minuten

Kijk voor je begint met het maken van dit gerecht op de verpakking van de vegetarische kipstukjes hoe je ze moet bereiden. Kipstuckjes van bijvoorbeeld de vegetarische slager moet je namelijk kort op bakken terwijl je stukjes Des van quorn die je ook goed als kip vervanger kunt gebruiken juist alleen een tijd hoeft te verwarmen in de saus. In dit recept werk ik met stukjes Des van Quorn, dus ik hoef deze alleen in de saus te verwarmen. Maar kies gerust het product dat je het lekkerst vind en pas het recept hier op aan.

Wat heb je nodig

  • 150 tot 200 gram rijst (of couscous)

  • 100 gram doperwten

  • 200 gram prei

  • 1 paprika

  • 1 ui

  • 1 teentje knoflook

  • 2 theelepels kerriepoeder

  • 1 eetlepel bloem

  • 150 milliliter kookroom, slagroom of kokosmelk

  • Half bouillonblokje

  • Vegetarische kipstuckjes (ik gebruikte stukjes Des van Quorn)

  • Olijfolie

  • Peper en zout

Hoe maak je het

  • Kook de rijst of maak de couscous zoals aangegeven staat op de verpakking.
  • Snijd de prei, knoflook, paprika en de ui in stukjes.
  • Verwarm een koekenpan met een beetje olijfolie en bak de prei, knoflook, paprika, ui en de kerriepoeder 3 tot 4 minuten op.
  • Roer de bloem erdoor en bak deze ongeveer een minuutje mee. Giet vervolgens de kookroom, slagroom of kokosmelk, het halve bouillonblokje, de doperwtjes en de stukjes Des erbij en laat het nu nog 9 of 10 minuutjes zachtjes doorkoken. Blijf ondertussen wel soms door de pan roeren zodat het niet kan aankoeken. En breng het eventueel nog een beetje op smaak met peper en zout.
  • Serveer de saus met de rijst of couscous.

Opmerkingen

  • Variatie tip:

    Vervang de prei en doperwtjes door bloemkool.

Bewaar dit recept op Pinterest

Maak een bord aan met een bepaald thema, zoals koeken, en bewaar dit recept met onderstaande foto.

Veel plezier en eet smakelijk!

Wil je op de hoogte blijven? Volg met Kort in de keuken op InstagramFacebook (@metkortindekeuken) Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Laat het mij op social media weten met de hashtag #metKortindekeuken of tag mij in je bericht, vind ik leuk om te zien!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.