Drankjes

Winterse warme chocolademelk

5 januari 2016
Foto: Winterse warme chocolademelk

Nadat het gisteren heeft gesneeuwd en het vannacht weer wat heeft gevroren, lijkt de winter dan toch te zijn begonnen (oké, vooral in de noordelijke provincies van Nederland). Dus is het eindelijk weer tijd om lekkere warme chocolademelk te drinken.

Oké ik geef het toe, het is niet een heel gezond recept, maar lekker is het zeker! En je kan het natuurlijk zelf zo “slecht” of “goed” maken als je wil. Zo heb ik er extra slagroom en chocolade saus opgedaan, gewoon omdat het wel eens mag, maar dat kan je natuurlijk altijd weg laten.

Zeker tijdens koude winterdagen is een lekkere beker warme chocolademelk een aanrader. Er zijn veel verschillende variaties mogelijk, zo kan je het bijvoorbeeld ook van chocolade stukje, of kan je het van witte chocolade maken. Weet jij nog een andere lekkere variatie? Laat het dan vooral hieronder weten!

Wat heb je nodig (voor 1 persoon):

  • 200 ml volle melk (het liefste biologisch)
  • 1,5 eetlepel cacao poeder
  • 0,5 eetlepel honing
  • Klein beetje kaneelpoeder
  • Slagroom

Eventueel extra:

  • Chocolade saus
  • Wat cacao poeder of kleine chocolade stukjes (voor eroverheen)

Hoe maak je het:

  • Verwarm de melk op zacht vuur.
  • Voeg de cacao poeder,de honing en de kaneel poeder toe en blijf goed roeren.
  • Wanneer alle ingrediënten goed zijn opgelost giet je de chocolademelk in een mok of beker.
  • Spuit de slagroom erop en garneer het eventueel met cacao poeder en chocolade saus.

En genieten maar!

 

1 reactie

  • Beantwoord Myrthe 5 januari 2016 at 11:57

    Wat ziet dit er geweldig lekker uit! Dat moet ik proberen; mét extra’s!

  • Laat een reactie achter