Hoofdgerechten

Zoete Aardappel Soep met broccoli, geitenkaas & krokante kikkererwten

Zoete Aardappel Soep

In ongeveer 30 minuten zet je deze goed vullende zoete aardappel soep met broccoli, paprika, geitenkaas en lekkere krokante kikkererwten op tafel. Deze soep maken is erg gemakkelijk en zó lekker!

De zoete ondertoon van de zoete aardappel met broccoli en de romige geitenkaas is echt een goede combinatie. Garneer je kom soep met krokante gekruide kikkererwten, een stukje ciabatta ernaast en genieten maar!

Oké, genoeg verteld
On your marks, get ready, set, bake!

Zoete Aardappel Soep met broccoli, geitenkaas & krokante kikkererwten

Wat heb je nodig

  • 1 kilo zoete aardappelen

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 paprika

  • 1 kaneelstokje

  • 1,5 liter water

  • 2 groente bouillon blokjes

  • 250 gram broccoli

  • 400 gram kikkererwten, uit een pot
    (200 gram voor door de soep en 200 gram voor de krokante kikkererwten)

  • 125 gram geitenkaas

  • Gerookte paprikapoeder (naar smaak)

  • Kerriepoeder (naar smaak)

  • Peper en zout

  • Olijfolie

Hoe maak je het

  • De zoete aardappel soep:
  • Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. En was de paprika en snijd ook deze in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de paprika en de knoflook met de kerriepoeder en gerookte paprikapoeder. Voeg na 2 minuutjes de zoete aardappel, 200 gram kikkererwten met het kaneelstokje toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee.
  • Kook ondertussen 1.5 liter water en giet het samen met de groente bouillon blokjes in de pan. Roer alles goed door, breng het weer aan de kook en laat het ongeveer 15 minuten zachtjes door koken tot de aardappel blokjes gaar zijn.
  • Vis het kaneelstokje uit de pan. En pureer de aardappel blokjes en de paprika stukjes met een staafmixer fijn. Let op, DOE-DIT-VOORZICHTIG! Anders eindigt de soep niet alleen in je soepkom, maar geniet je keuken ook lekker mee ;).
  • Voeg de broccoli roosjes toe aan de soep en laat het nog ongeveer 10 minuten door koken tot de broccoli gaar is. Vergeet niet om regelmatig even in de pan te roeren.
  • De krokante kikkererwten:
  • Spoel de kikkererwten af in een zeef of vergiet en dep ze goed droog met een theedoek. Zet een pan op hoog vuur en doe daar de kikkererwten in. Let op, doe er nog geen olie erbij! Laat de kikkererwten eerst een tijdje droog bakken. Dit moet je een beetje op gevoel doen, ze moeten een beetje droog en goudbruin worden. Dat duurt ongeveer tien minuten tot een kwartiertje.
  • Zodra de kikkererwten een beetje krokant en goudbruin zijn, kan je een scheut olie met een beetje gerookte paprikapoeder, kerriepoeder en wat peper en zout toevoegen. (pas op dat dit kan spetteren!) Zorg dat alle kikkererwten een laagje olie met kruiden hebben en laat het dan nog ongeveer 5 minuten bakken. Vergeet niet om regelmatig even in de pan te roeren. Tot slot laat je de krokante kikkererwten een beetje uitlekken/ opdrogen op een stukje keuken papier.
  • Bijna aan tafel!
  • Brokkel de geitenkaas in kleine stukjes over de gevulde kommen soep en maak het af met wat krokante kikkererwten.

Bewaar dit recept op Pinterest

Maak een bord aan met een bepaald thema, zoals koeken, en bewaar dit recept met onderstaande foto.

Zoete Aardappel Soep

Veel plezier en eet smakelijk!

Wil je op de hoogte blijven? Volg met Kort in de keuken op InstagramFacebook (@metkortindekeuken) Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Laat het mij op social media weten met de hashtag #metKortindekeuken of tag mij in je bericht, vind ik leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.