Recepten

15x gezellig en leerzaam koken en bakken met kinderen!

Kidsproof recepten

De corona crisis, iedereen heeft er inmiddels op een manier mee te maken. Het vraagt veel van ons, zo kan het zijn dat je thuis moet werken, thuis moet uitzieken, omdat de scholen dicht zijn je je kinderen thuis les moet geven, of moet je juist extra werken omdat je bijvoorbeeld in de zorg werkt. Ondanks dat ook ik natuurlijk hoop dat we deze periode snel achter ons kunnen laten, ontstaan er door het coronavirus als je het mij vraagt ook mooie dingen en brengt het ook een paar kansen met zich mee.

#coronahulp

Er zijn veel mensen die andere graag willen helpen door bijvoorbeeld boodschappen te doen voor mensen in thuisisolatie of door op te passen op kinderen van ouders met vitale beroepen. Ook is er hier in Groningen de actie ‘Heel Groningen belt’ gestart waarbij jongeren tijdens de corona-crisis af en toe bellen met ouderen, die nu alleen thuis zitten. De solidariteit groeit en daarnaast is het een goede manier om je buren eens te leren kennen.

Thuis kook/bakles

Nu de scholen voorlopig nog wel even dicht zijn, is het (als je het mij als foodie) vraagt een mooie gelegenheid om kinderen thuis kooklesjes te gaan geven. Gewoon lekkere simpele recepten als samen koekjes bakken of met de wat oudere kinderen, een gezonde maaltijd te maken. Daarom vroeg ik aan collega foodbloggers naar lekkere recepten die je met de kids kunt maken. Daarom vandaag een overzicht van 15 Kidsproof recepten van andere foodbloggers, een instagram volg tip en als bonus twee leuke recepten van metKortindekeuken.nl die leuk zijn om samen te maken.

Het is niet alleen erg leerzaam, maar ook nog eens erg gezellig om samen in de keuken bezig te zijn toch?
Dus kies een lekker recept uit &
duik samen gezellig de keuken in met de kids! 

Kidsproof recepten

Koken met kinderen:

Bakken met kinderen:

Susan Aretz bekent van de blog Smulpaapje.nl geeft iedere dag via haar instastories kinderkookles. En op zondag geeft ze zelfs een live kookles, hoe tof is dat?!

Dit bericht bekijken op Instagram

// CREATIEF MET CORONA // we hebben onze eerste dag thuis best goed doorgebracht. Of dat de komende 20 dagen ook ze gezellig gaat zijn, geen idee. Maar deze dag pakt niemand ons meer af.⁠ ⁠ Of zoals #Mmeisje zei “dit was de leukste schooldag ever!”. In mijn highlights zie je wat we zoal gedaan hebben, waarbij de kookles toch wel het allerleukste was, wat betreft de leerlingen ;-)⁠ ⁠ Die kooklessen ga ik de komende tijd vaker geven. Ook via mijn instastories. Simpele recepten die je je kind(eren) kunt leren. Laten we dan maar het beste maken van deze onwerkelijke situatie met een van de dingen die ik ooit hoop dat écht op school gegeven gaat worden; voedingseducatie. Verzoeknummers qua recepten kun je hieronder kwijt!

Een bericht gedeeld door Susan Aretz (@susanaretz) op

Of wat dacht je van deze simpele suikerkoekjes? Een eenvoudig recept en met een paar leuke uitsteek vormpjes maak je de leukste koekjes met je kids!

Suikerkoekjes

Of wordt het toch deze lekkere bastogne boterkoek?

Bastogne boterkoek

Veel plezier en eet smakelijk!

Wil je op de hoogte blijven? Volg met Kort in de keuken op InstagramFacebook (@metkortindekeuken) Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Laat het mij op social media weten met de hashtag #metKortindekeuken of tag mij in je bericht, vind ik leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.