Hoofdgerechten

5 x pasta

5 x pasta

Heb jij ook wel eens van die dagen waarop je weinig tijd, niet veel energie of gewoon niet zo veel zin hebt om uitgebreid te gaan koken? Op die dagen vind ik het dan wel een aantrekkelijk om even snel langs de snackbar te gaan voor een ordinair patatje, of om een pizza te bestellen. Maar dat is natuurlijk niet heel gezond… Op dat soort dagen kan ik wel blij worden van een makkelijke pasta. Het is vaak simpel om te maken en je kunt eindeloos variëren! Om je wat inspiratie te geven heb ik vandaag 5 x pasta welke je al op de blog kon vinden. Pas ze gerust naar je eigen smaak aan, laat ingrediënten weg, voeg andere ingrediënten toe en het genieten kan beginnen!

Oké, het haalt het bij lange na niet bij de pasta die je tijdens je vakantie in Italië eet. En vermoedelijk zullen Italianen ook zeggen dat ik iets meer respectvol met de pasta moet om gaan. Maar wanneer je even niet aan Italië denkt, denk ik dat je zeker wel kunt genieten van deze pasta gerechten.


Pastasalade Niçoise

Met wat stokbrood ernaast, is deze pastasalade niçoise één van mijn favoriete gerechten tijdens warme zomerdagen. De Franse salade niçoise ken je waarschijnlijk wel, een klassieker met onder andere met vis, groenten en ei. Heerlijk als lunch of bijgerecht, maar door een paar aanpassingen kun je er ook een heerlijke pastasalade van maken. Zo heb ik heb voor deze pastasalade niçoise gekozen voor tonijn, sperzieboontjes en Tortellini ai formaggi.

Pastasalade Niçoise

Pasta aglio e olio | pasta met olie en knoflook

Dat een goede pasta heel weinig nodig heeft, laat deze pasta aglio e olio wel zien. Dit is een hele simpele pasta met een ‘saus’ van, je raad het misschien al, olie en knoflook. En het mooie is dat je het binnen 15 minuten al op tafel hebt staan!

Pasta aglio e olio

Snelle pasta pesto met groente balletjes

Deze pasta pesto met groente balletjes is lekker snel klaar en dus ideaal voor op een drukke doordeweekse dag. Of voor wanneer je gewoon niet veel zin hebt om te koken maar toch lekker en gezond wilt eten. Serveer de pasta pesto met groente balletjes op een bedje van rucola, met lekkere Parmezaanse kaas eroverheen en smikkelen maar!

Spaghetti pesto met spinazie en zalm

Soms wil je lekker eten én tegelijkertijd niet te lang in de keuken staan. En op die dagen is dit gerecht zeker een aanrader! Binnen 10 minuten kan je deze spaghetti pesto met spinazie en zalm al op tafel hebben staan. Of de Italianen er ook zo enthousiast over zijn weet ik niet zo zeker. Maar wij Nederlanders trekken ons daar toch natuurlijk niet veel van aan..?

Spaghetti pesto met spinazie en zalm

Stroganoff met vegetarische balletjes

Stroganoff is traditioneel gezien een gerecht met rood vlees zoals stukjes biefstuk. Gelukkig kun je het tegenwoordig ook met vegetarisch “vlees” maken. Serveer deze romige stroganoffsaus met paprika en champignons met lekkere pasta naar wens, en geniet van een heerlijke stroganoff met vegetarische balletjes!Bewaar deze recepten met onderstaande foto op Pinterest

5 x pasta

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag #metKortindekeuken of tag @metkortindekeuken.nl!