met Kort mee naar

met Kort mee naar… 7 toffe Haagse hotspots

Oh oh De Haag mauie stad achtâh de dùine, wat ben je toch foodtastisch! Anne-Marie (My Happy Kitchen) en Marjolein (Foodies Have Arrived), beide foodbloggers wonend in Den Haag, willen daarom aan zo veel mogelijk mensen laten zien hoe tof de hofstad wel niet is. En Den Haag is tof kan ik je vertellen!

Nu ben ik zelf waarschijnlijk niet héél objectief aangezien ik zelf in Den Haag geboren ben en er bijna mijn hele leven gewoond heb. Ondanks dat ik al weer een paar jaar in Groningen woon, voel ik mij nog steeds het meeste thuis in Den Haag. Toen ik de voor de tweede keer op rij de uitnodiging kreeg om weer mee te gaan op foodbloggerstour door de Hofstad, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. 1 dag voordat wij naar Italië zouden vliegen voor een weekje Italiaans genieten was het eerst tijd voor al weer de derde editie van de foodbloggertour.

7 toffe Haagse hotspots

Vandaag neem ik je mee terug naar 20 september van dit jaar en laat je 7 “nieuwe” of “vernieuwde” Haagse hotspots zien!

Gallery61

Den Haag kent vele mooie bekende en onbekende plekjes, één van de mooiste plekjes van Den Haag is de oude Haagsche Passage. De oudste nog bestaande Nederlandse passage die in 1885 geopend is. In het midden van deze passage vind je sinds juli Gallery61. Dit restaurant grenst aan het bekende Novotel hotel dat je vanaf de Hofweg vanuit de tram en bus kunt zien. Gallery61 is trots op Den Haag en de regio er omheen. En dat zie je terug in de menukaart, zo komt de verse vis uit Scheveningen, het rundvlees uit de Groenzoom en de verse honing uit de bijenkorf die op het dak van het hotel staat.

Ondanks dat je hier echt in het centrum van Den Haag zit, kun je hier even goed tot rust komen terwijl je genieten van de lekkere gerechtjes. Het interieur is stijlvol ingericht en doet denken aan een chique galerij maar dan met een knipoog.

Adres:
Gallery61 | Passage 61| Den Haag

Openbaar Vervoer:
Tram 16 naar halte Gravenstraat, 2 minuten lopen.
Tram 2, 3, 4, 6 naar halte Spui of tram 1, 15, 16, bus 22, 24 en 28 naar halte Centrum, 3 minuten lopen.

 

Daddy donut x Churros Cartel

Sinds een tijdje zit er in het centrum Den Haag een Dunkin’ Donuts. Maar wanneer je trek hebt in een echte goede Donut dan moet je een klein stukje verder lopen naar de Papestraat nummer 10. Wanneer je dit leuke straatje inloopt, ruik je de lekkere zoete geuren van de versgebakken donuts en churros je al tegemoetkomen.

Bij Daddy Donut x Churros Cartel vind je niet van die te perfecte ronde donuts die allemaal exact hetzelfde er uit zien, maar echte stoere ambachtelijke en kleurrijke donuts. Eigenaar Tim maakt de donuts in allerlei smaken. Noem iets en Tim maakt het of heeft het al eens gemaakt! Zo maakt Tim onder andere matcha donuts, gemaakt met de matcha van Hug the Tea (die je ook in dit leuke straatje vindt). Naast donuts kun je ook nog eens terecht voor Churros en vreselijk lekkere Freakshakes 

Als je het mij vraagt, meer dan genoeg redenen om een keertje langs te gaan bij deze Haagse donut heaven

Adres:
Daddy Donut x Churros Cartel | Papestraat 10 | Den Haag
Den Haag

Openbaar Vervoer:
Tram 16 naar halte Gravenstraat, 2 minuten lopen.
Tram 2, 3, 4, 6 naar halte Spui of tram 1, 15, 16, bus 22, 24 en 28 naar halte Centrum, 9 minuten lopen.

 

Hug the tea

In de zelfde straat vind je Hug the Tea. Niet nieuw in de stad, maar wel verhuisd en vernieuwd. Voor mij was het al een bekende hotspot en eerder kon je al over deze hotspot lezen. Maar inmiddels zijn ze dus verhuisd, wel in de zelfde straat maar in een groter pand.

Bij Hug the Tea kun je nog steeds terecht voor de Matcha thee, waar je trouwens ook lekkere baksels mee kunt maken. Zo maakte ik al eerder een Matcha Marmercake en deze roze koeken maar dan matcha groen. Tegenwoordig kun je hier ook terecht voor: taartjes, een gezonde lunch, thee servies, Japanse thee, Matcha accessoires en worden er regelmatig “dinner nights en “”thee proeverijen” georganiseerd.

Hug the Tea | Papestraat 13 |Den Haag

Openbaar Vervoer:
Tram 16 naar halte Gravenstraat, 2 minuten lopen.
Tram 2, 3, 4, 6 naar halte Spui of tram 1, 15, 16, bus 22, 24 en 28 naar halte Centrum, 9 minuten lopen.

 

Mugs and mermaids

Wanneer je zeemeerminnen helemaal geweldig vindt, je van vele kleuren en glitters houdt en je graag vegan wilt eten, dan moet je zeker eens naar Mugs & Mermaids gaan. Oké, ik moet eerlijk toegeven; het is nogal ver buiten mijn comfort zone, maar dit bijzondere tentje is wel een ervaring. Al is het alleen al omdat het er allemaal zo mooi uit ziet. Ondanks de nogal vele kleuren is alles gemaakt met natuurlijke ingrediënten. Zeker voor kinderen is dit een leuke plek, een blue velvet cake, een rode pizza of blauwe pannenkoeken eten is toch een kinderdroom?

Mugs & Mermaids | Torenstraat 79 |Den Haag

Openbaar Vervoer:
Tram 16 halte Noordwal, 3 minuten lopen.
Tram 2, 3, 4 of 6 bus 25 of 51 naar halte Grote Markt, 9 minuten lopen.

 

Teds

Teds kende je misschien al uit steden als Utrecht, Amsterdam en Haarlem. Maar tegenwoordig kun je ze ook in Haagse Frederikstraat vinden. Of je nu op zoek bent naar een heerlijk ontbijt, lunch of diner, bij Teds is het sowieso genieten.

En genieten deden wij dan ook zeker toen we mochten aanschuiven aan een gedekte tafel die helemaal vol stond met alle hapjes die op de kaart staan. Werkelijk alle hapjes waren zo fotogeniek, net zoals het interieur. En wanneer er veel groene details terug te vinden zijn in het interieur, ben ik natuurlijk al snel enthousiast.

TEDS | Frederikstraat 32 | Den Haag

Openbaar Vervoer:
Tram 9 halte Javabrug, 5 minuten lopen.
Tram 1, bus 22,24 of 28 naar halte Mauritskade, 10 minuten lopen.

 

DS Patisserie

Veel mensen moeten bij het woord ‘patisserie’ meteen aan Parijs denken. Menig toerist scoort in de Franse hoofdstad dan ook de bekende macarons, tartelets of een lekker croissantje. Maar wist je dat je daarvoor helemaal niet Den Haag uit hoeft? Bij DS Patisserie vind je al deze bekende lekkernijen. Toevallig stond deze patisserie al een tijdje op mijn “hier wil ik zeker een keertje naartoe” lijst. Tijdens de Royal Christmas Fair vorig jaar proefde ik al een paar van hun macarons. Maar gek genoeg was het er nog nooit van gekomen om naar hun winkel aan de Denneweg te gaan.

Sinds deze zomer zijn ze zich gaan verdiepen in een andere kant van de patisserie: homemade ijs, gemaakt van melk van een zuivelboerderij in Schipluiden. Vers en lokaal, als je het mij vraagt dé ideale combinatie!

7 toffe Haagse hotspots

DS Patisserie | Denneweg 136 | Den Haag

Openbaar Vervoer:
Tram 9 halte Doctor Kuyperstraat, 4 minuten lopen.
Tram 15 of 16 naar halte Korte Voorhout, 7 minuten lopen.
Tram 1, bus 22,24 of 28 naar halte Mauritskade, 8 minuten lopen.

 

Food & wijnbar Pierre par CP

Afgelopen zomer was ik uitgenodigd voor de heropening van wijnbar Pierre par CP, helaas kon ik die dag niet. Gelukkig voor mij sloten wij de Haagse foodbloggerstour van 2019 af bij deze luxueuze wijnbar.

Nu ben ik echt een gelegenheidswijndrinker en dan houd ik ook nog eens enkel van witte wijn, maar ik kan mij voorstellen dat wanneer je van wijn houdt je je hier goed op je gemak kunt voelen. Zeker wanneer het ook nog eens lekker warm zomer weer is en je buiten op het gezellige terras kunt zitten. Hier weten ze wel wat goede wijn is. Met ruim 750 wijnen van over de hele wereld, zijn ze een van de wijnkenners van Den Haag. Wanneer je er dan ook nog eens heerlijke kleine hapjes, zoals mini kaas kroketjes bij krijgt, is het helemaal genieten geblazen.

Pierre par CP | Denneweg 11 | Den Haag

Openbaar Vervoer:
Tram 9 halte Doctor Kuyperstraat, 4 minuten lopen.
Tram 15 of 16  naar halte Korte Voorhout, 7 minuten lopen.
Tram 1, bus 22,24 of 28 naar halte Mauritskade, 8 minuten lopen.

Bewaar deze hotspot met onderstaande foto op Pinterest

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.