Goedemorgen mensen! Het is weer een nieuwe maandagochtend. En niet zomaar de eerste ochtend van een nieuwe week, maar ook dé maandagochtend van de Nationale Week Zonder Vlees! Daarom vandaag een blogpost met 7 heerlijke vegetarische maaltijden, om tijdens deze Nationale Week Zonder Vlees van te genieten. Want om van lekker eten te kunnen genieten heb je niet perse echt vlees nodig. Eetsmakelijk!
Maandag | Penne al pomodoro
We beginnen de week met een lekkere penne al pomodoro e mozzarella. Ofwel een penne met tomaat en mozarella. Om er net iets meer vitamines aan toe te voegen maken er we van een courgette nog een beetje mini courgetti voor Bij de pasta. Aangezien het deze week de week zonder vlees is, heb ik gekozen voor vegetarische balletjes. Maar vervang deze gerust door gehaktballetjes als je daar meer zin in hebt. Lekker simpel, snel te maken en boordevol vitamines!
Dinsdag | Vega kip in ketjap met sperzieboontjes
Voor vandaag een eenvoudig recept voor een vegetarische kip in ketjap met sperzieboontjes en rijst. In zo’n 20 minuutjes kun je het al serveren. Dus weinig moeite voor een heerlijk gerecht! Lekker voor op een doordeweekse dag wanneer je niet veel tijd of energie hebt. Of gewoon voor in het weekend wanneer je heerlijk wilt genieten van een heerlijke maaltijd!
Woensdag | Pasta aglio e olio
Dat een goede pasta heel weinig nodig heeft en er geen vlees in hoeft te zitten, laat deze pasta wel zien. Pasta aglio e olio is een hele simpele pasta met een ‘saus’ van, je raad het misschien al, olie en knoflook. En het mooie is dat je het binnen 15 minuten al op tafel hebt staan!
Donderdag | Risotto met spinazie, doperwten en Parmezaanse kaas
Risotto is altijd goed! Dit risotto recept met spinazie en doperwten en Parmezaanse kaas, is echt comfortfood voor in het weekend. Oké, je moet er een beetje tijd en liefde instoppen, maar geloof mij als ik zeg dat het dit meer dan waard is! Als klein jochie was ik altijd al dol op spinazie. Wij aten dat meestal op de typisch Nederlandse wijze, met aardappels en een gekookt eitje. Maar tegenwoordig verwerk ik spinazie steeds vaker in een pasta zoals een Spaghetti met spinaziepesto of maak ik er een Spinazie lasagnesoep met gerookte zalm van. Maar de combinatie tussen spinazie en een risotto als deze, vind ik toch wel het lekkerste.
Vrijdag | Stroganoff met vegetarische balletjes
Stroganoff is traditioneel gezien een gerecht met rood vlees zoals stukjes biefstuk. En je kan het ook met gehaktballetjes maken, vandaag een recept voor een vegetarische variant. Een stroganoff met vegetarische balletjes! Ik gebruik hiervoor vegetarisch gehakt van Beyond Mince. Tegenwoordig is er best veel keuze tussen verschillende merken of huismerken, dus kies gerust wat jij het lekkerste vind. Kies je voor een ander product, kijk dan even op de verpakkingen hoe je het product het beste kan bereiden. Wil je het liever met rundvlees gehakt maken? Voeg dan een beetje paneermeel en een eitje toe aan het gehakt. Wanneer je het met een vegetarisch product maakt, kun je dat achterwege laten.
Zaterdag | Pizza Caprese
Het is als je het mij vraagt eigenlijk altijd wel pizza-tijd. Als lunch, voor het avond eten, of gewoon als snack tussendoor. Maar een vaste favoriete pizza heb ik niet echt, je kunt een pizza zo ingewikkeld maken als je wilt met toppings, maar de simpelste variant blijft vaak een uitstekende keuze, bijvoorbeeld een pizza caprese.
Wat je naast pizzadeeg nodig hebt is; een beetje saus, wat mozzarella, een tomaatje, beetje peper-zout en kruiden, wat pesto en eventueel een paar basilicum blaadjes en wat Parmezaanse kaas. Een oven en smullen maar!
Zondag | Vegetarische saté met aardappelpartjes in schil en salade
Als kind was ik al dol op saté met pindasaus. Bij de chinees, naast de patat, tijdens een barbecue of gewoon tussendoor als snack. Nog steeds is het een van mijn favoriete maaltjes, alleen maak je saté maak “normaal” van vlees. Gelukkig voor mij en vele andere die zonder vlees eten, zijn er vandaag de dag steeds meer plantaardige oplossingen waardoor je toch van een wanna be saté kunt genieten. Vandaag dan ook een recept voor vegetarische saté met aardappelpartjes in schil en een basic salade on the side.
Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik vaak van alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken tot optredens met de band. Je vindt mij als @metKortindekeukennl op Insta!