Kerst / Oud & Nieuw

8x kerstcakes van Foodies

De dagen worden weer korter, buiten is het kouder aan het worden en overal verschijnen kerstbomen en veel lampjes. Alles wijst er op dat kerst in aantocht is! Als je aan aan foodie vraagt wat er bij kerst hoort, is de kans dat je “lekker eten” als antwoord zal krijgen. Veel mensen pakken met kerst uit voor het kerstdiner, maar als je het mij vraagt mogen kerst baksels voor bij de koffie (of thee) zeker niet ontbreken! Maar er is zo veel keuze in zoete kerst baksels, dus wat moet je dan maken?

Ik vind dat een lekkere kerstcake zeker niet mag ontbreken. Daarom heb ik een rondje langs collega foodies gemaakt, met de vraag welke kerstcakes zij voor je gemaakt hebben. Wellicht geeft het jou inspiratie om deze kerst een lekkere kerstcake te serveren bij de koffie. Wanneer je het recept wilt weten van een van de lekkere baksels, hoef je alleen maar op de foto te klikken!


Kerst drip cake

We beginnen meteen met een feestelijke kerst cake/taart van Rutger van @rutgerbakt. Ja, bekend als de 1e winnaar van Heel Holland Bakt. Zijn kerst drip cake ziet er niet alleen van buiten heel mooi uit, maar bestaat ook nog een uit meerde mooie laagjes! Laat dat kerstfeest maar komen!

Chocolade tak/boomstam

We gaan door met de kerst cake van Elsa van @elsarblog. Ze neemt ons mee naar een Portugese kerst en maakte deze chocolade tak/boomstam, waarmee je het kerstdiner in stijl mee kunt afsluiten.

Wortelcake met chocolade

Van Portugal reizen we met Elsa door naar Brazilië, voor deze wortelcake met chocolade. Ideaal voor bij de koffie of thee!

Pure chocoladetaart

Chocolade en kerst gaan vind ik heel goed samen. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de bekende chocoladekransjes. Zo ging Eef van @eefkooktzo met deze pure chocoladetaart, die afgetopt is met een romige chocolade ganache, nog net een stapje verder. Het ziet er niet alleen feestelijk uit, maar zal ongetwijfeld ook nog eens een feestje zijn voor je smaakpapillen. Serveer gerust een een stukje (of twee) bij de koffie. Of sluit er, met een klein bolletje ijs naast, je kerstdiner mee af. Genieten maar!

Healthy carrotcake met citroen-walnotenfrost

Luuk van @luukskitchen waardeert het altijd als er wordt gewerkt met natuurlijke en gezonde ingredienten. Daarom maakte hij deze healthy carrotcake met citroen-walnotenfrost.

Gingerbread cake met citroenglazuur

Heidi van @fabulousfeeling maakte een kerstige gingerbread cake, met een citroenglazuur. Dit soort recepten horen voor veel mensen wel een beetje bij deze tijd van het jaar. Een lekkere en luchtige cake met rijke kruidige smaken.

Gembercake tulband met sinaasappelicing

EEen tulband is ook echt een baksel dat je tijdens kerst bij de koffie of thee kan serveren. Hanneke van @culinea.nl maakte daarom een winterse gembercake tulband, maar dan met een lekkere sinaasappelicing.

Battenberg cake “Christmas edition”

Zelf ging ik voor een traditionele cake die zijn oorsprong vind in Engeland en een Duitse achtergrond heeft. Het ruitjes patroon geeft deze cake een chique uitstraling. Over het algemeen word deze cake met een naturel-chocolade / naturel-geel of een naturel-roze cake gemaakt. Maar wanneer je de cake met een beetje kleurstof in het rood en groen maakt, ademt het meteen die gezellige kerstsfeer.

Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest