Kerst / Oud & Nieuw

8x tiramisu variaties van foodies

Zoek jij nog inspiratie voor het kerst dessert? Dan heb ik wellicht 8 variaties op de bekende Italiaanse tiramisu voor je! Het is altijd lastig, wat moet je dit jaar weer serveren op je kerstdiner? Daarom heb ik een rondje langs collega foodies gemaakt, met de vraag welke variaties zij op de bekende tiramisu voor je gemaakt hebben. Wellicht geeft het jou inspiratie om deze kerst het diner af te sluiten met een feestelijke tiramisu. Wanneer je het recept wilt weten van een van de lekkere baksels, hoef je alleen maar op de foto te klikken!


Tiramisu Trifle met Amaretto

Hanneke van @culinea.nl maakte deze spectaculaire tiramisu trifle met Amaretto. Of de Italianen dit nog een tiramisu noemen weet ik niet zeker. Maar ik weet wel zeker, dat je het kerstdiner feestelijk afsluit met dit dessert. Het is al een feestje om te zien toch?

Boerenjongens tiramisu

Of Italiaanse nonna’s de boerenjongens tiramisu van Jody van @ongewoonlekker, nog een tiramisu noemen. Of juist met hun deegrollers achter Jody aan gaan weet ik niet. Ik kom oorspronkelijk uit Den Haag en woon ik al een aantal jaar in Groningen. En laat boerenjongens nou net echt een Grunneger recept zijn! Met het recept van Jody maak je dus een soort Grunneger-Italiaanse tiramisu. Ondanks dat de Italiaanse Nonna’s het met mij eens zijn weet ik dus niet. Maar ik vond het wel een leuk recept voor in dit overzicht.

Tiramisu met bitterkoekjes

Meer fan van bitterkoekjes? Maak dan deze Tiramisu met bitterkoekjes. Een lekker eenvoudig recept van Jody, waar Jody kennende, uiteraard wat drank inzit. Door deze tiramisu gaat namelijk amaretto. Wist je trouwens dat je heel gemakkelijk zelf amaretto kunt maken? Ook daar heeft Jody een lekker snel recept voor!

Luchtige tiramisu mousse

Anne-Marie van @myhappykitchennl koos voor een gemakkelijke tiramisu die je snel maakt en kunt serveren. Het voordeel van deze luchtige tiramisu mousse: het bevat geen alcohol en geen rauw ei. Ideaal dus wanneer je de mousse wil serveren aan jonge kinderen of aan oudere mensen aan wie je beter geen rauw ei kunt serveren. En maak je de mousse zonder amarettini (net zo lekker), dan is het receptje ook glutenvrij. En door het in een glas te serveren ziet het er ook nog eens feestelijk en speciaal uit, ideaal voor een kerstdiner!

Fruittiramisu met Licor 43

Elsa van @elsarblog gooit het over een totaal andere boeg. Zij verving de koffie en sterke drank, die normaal door een tiramisu gaan, door thee en Licor 43. En gaf daarmee een originele fruittiramisu.

Tiramisurol

De tiramisurol van Dorien van @doortjeskeuken is zeker een feestje om te serveren. In plaats van de lange vingers die normaal door een tiramisu gaan, koos zij ervoor om een mooie plak biscuit te gebruiken. Weer eens wat anders en het ziet er meteen feestelijk uit!

Vegan tiramisu

Ga jij voor een plantaardig kerstdiner? Dan is deze vegan variant van de tiramisu, gemaakt door Amy van @veganfoodie_amy het ideale dessert!

Tiramisu met Baileys

Er zijn een aantal dingen waar je mij, midden in de nacht voor mag wakker maken. Een van die dingen is een goede tiramisu. En gelukkig is het vrij eenvoudig om zelf te maken, alleen moet je wel geduld hebben om het in de koelkast te laten opstijven. Door tiramisu gaat meestal een sterke drank zoals Amaretto. Maar je kan er ook gerust Irish Cream voor gebruiken. Zo heb ik Baileys met espresso crème gebruikt, maar kies gerust een andere likeur die je lekker vindt.

Tiramisu met Baileys

Bewaar deze recepten met onderstaande foto op Pinterest