Drankjes

Aardbeien smoothie met yoghurt en basilicum

Bij aardbeien moet ik altijd wel even terug denken aan de leukste opa die er was. Bijna elke zaterdag kon je mij wel bij mijn opa vinden. En net zoals ik was mijn opa dol op aardbeien. Tegenwoordig kun je het hele jaar door aardbeien kopen, maar vroeger toen ik nog een kleien jongen was, was een aardbeien nog echt een zomerfruit. Zodra de aardbeien er weer waren, had mijn opa ze in huis. Dan aten we op zaterdag middag vaak bij de thee een beschuitje met verse aardbeien. Inmiddels is mijn opa er al ruim 15 jaar niet meer. Maar nog steeds haal ik regelmatig op de markt een bakje verse aardbeien, om op zaterdag een beschuitje met verse aardbeien of een lekkere aardbeien smoothie te maken.

Een aardbeien smoothie maken is trouwens vrij eenvoudig en je hebt verder alleen een mesje (voor de aardbei kroontjes) en een blender nodig. Ik maak het meestal met volle yoghurt, maar je kan er ook magere yoghurt of eventueel kwark voor gebruiken als je dat zou willen. Veel mensen doen er vaak nog een banaan doorheen, maar zelf ben ik geen grote fan van bananen. Dus kies ik vaker voor om een beetje basilicum met wat honing door de aardbeien smoothie heen te mengen. Dat maakt het niet alleen minder zoet, maar geeft het ook nog een lekkere frisse twist aan de smoothie.


Wat heb je nodig:

Voor 2 grote glazen of 4 kleine

  • 400 gram aardbeien uit de vriezer (zonder zonder kroontjes)

  • 8 verse basilicum blaadjes

  • 400 ml yoghurt

  • 1 eetlepel honing

Zo maak je de aardbeien smoothie:

Was de aardbeien eventueel en haal daarna de kroontjes er vanaf. Doe ze vervolgens met 200 gram van de yoghurt en de basilicum in een blender en mix dit tot een frisse smoothie.

Zodra de aardbeien en helemaal zijn opgenomen en de basilicum fijn zijn, giet je de rest van de yoghurt erbij. Meng het dan heel kort met een spatel door elkaar zodat je het goed mengt. Je zou dit ook met de blender kunnen doen, maar doe dit dan echt maar iets van 2 seconde, anders zal de smoothie heel dun worden.

Giet de smoothie in een glas en maak het eventueel af met een paar plakjes aardbeien en een heel klein beetje gescheurd basilicum.

Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest

Aardbeien smoothie met yoghurt en basilicum

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag #metKortindekeuken of tag @metkortindekeuken.nl!