Andreas Leven

Andreas leven 1: Pak van m’n hart

Goedemiddag leuke mensen, het is weer een tijd geleden dat ik iets over m’n Lyme leven verteld heb, dus ik vond het wel weer eens tijd om je bij te praten over de afgelopen periode. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: over het algemeen lijkt het best goed te gaan, alleen mijn energie blijft een dingetje.. Gelukkig is er ook leuker nieuws te melden, daar later deze post meer over…

Begin dit jaar heb ik besloten om mij de komende tijd meer te richten op mijn fysieke herstel van de Lyme, zover dit mogelijk is. Dus: meer sporten, beter mijn rust momenten in te plannen, wat minder de focus te hebben om nieuwe artikelen schrijven en nieuwe recepten bedenken en vooral te genieten van de leuke dingen in het leven. Daarnaast is het seizoen met de band waar ik speel nu echt begonnen. Zo zijn we de afgelopen maanden veel bezig geweest met de nieuwe muziek die we tijdens parades spelen, zijn we elke zaterdag bezig met het instuderen van onze show voor 2023 en zijn het afgelopen weekend de eerste optredens begonnen. Ik merk wel dat vooral de langere optredens eigenlijk nog een tikkeltje te veel gevraagd zijn. Vooral wanneer mijn energielevel al “iets” lager is en helemaal wanneer we een lange reis naar het buitenland moeten maken. Maar tegelijk geeft het mij weer nieuwe energie aan geluksmomentjes. En mocht het een keer niet lukken om een lange streetparade uit te lopen, so be it!

Energielevel

De klachten van gewichtspijn en ontstekingen die ik de laatste jaren had, heb ik (op een enkele keer na) al een tijd niet meer gehad. Over het algemeen lukt het mij beter om m’n energie zo goed mogelijk over de week te verspreiden. Zo pak ik vaker extra rust en wanneer ik activiteiten met de band heb, zorg ik dat ik daarvoor en daarna vrij houd om mijn energie op te sparen. Wel heb ik net zoals vorig jaar rond deze tijd, wat meer energie problemen. Wanneer ik echt goed door mijn energie heen ben, heb ik bijvoorbeeld wel weer eens last van mijn spraak. Praten lukt dan bijvoorbeeld minder goed, dan kom in weer moeilijker op m’n woorden en heb ik moeite met duidelijk articuleren..

Uit het bloedonderzoek dat ik laatst had, bleek gelukkig dat alles in orde leek te zijn. Basicly komt het er op neer dat ik een soort post Lyme heb (ipv post Covid). Iets waar nog niet veel over bekend is. Van de patiënten die net zoals mij een Lyme infectie gehad hebben, zijn er aardig wat mensen die heel breed scala aan klachten houden. Waar ernstige vermoeidheidsklachten of problemen met gewrichten maar een paar voorbeelden kunnen zijn. De afgelopen jaren viel het mij wel op dat ik tijdens de warmere maanden van het jaar minder klachten van de Lyme heb. Dus laat die warme zomer maar komen!

To be continued…

Pak van m’n hart

Door met leukere dingen! Zoals velen weten lukt het na jaren erg ziek weer om muziek te maken. En speel ik bij het Kamper Trompetter Korps en heb ik inmiddels daar mijn eerste optredens gelopen. Vroeger kon ik er al erg van genieten om met de band een optreden te geven. Maar doordat ik zo’n vijf jaar geleden door mijn ziekte nog definitief afscheid leek te moeten nemen, geniet ik er nu nog meer van dan ooit te voren! Zelfs wanneer we op zaterdag ochtend met -4 op het veld staan te repeteren. Afgelopen weekend hadden we de eerste optredens van het seizoen, eerst een paar serenades verzorgen. En de dag erna naar België om een mooie streetparade met veel publiek langs de kant te lopen.

De optredens lopen we in een mooi uniform, een donker pak met rede accenten en een helm met een rode staart. Maar omdat we dit seizoen onwijs gegroeid zijn in leden aantal én onze uniformen na 15 jaar intensief gebruikt zijn, zijn ze wel echt aan vervanging toe. Daarom willen we ons als KTK in 2024, in een nieuw uniform presenteren! Alleen kost een uniform per persoon al gauw 2000 euro, dat is met 60 leden 120.000 euro(!), een best grote kostenpost dus. Om het voor elkaar te krijgen dat we ons volgend jaar in een nieuw jasje te kunnen presenteren, houden we dit jaar acties en zijn we een crowdfunding begonnen. Elke euro die wordt gedoneerd is een klein stukje stof, een nieuwe rits of een knoopje, maar uiteindelijk het totale (nieuwe) uniform! Je zou ons (het Kamper Trompetter Korps) erg blij maken met een donatie. Zodat wij volgend jaar, in een nieuw, comfortabel en modern uniform, weer veel mensen blij maken tijdens onze vele optredens in binnen en buitenland! Mocht je een donatie willen en kunnen doen, dan kun je dat HIER doen of gebruik de QR code. Alvast dankjewel voor je hulp!


Mijn foodie life

Oké terug naar waar met Kort in de keuken om gaat: lekkere makkelijke recepten en lezen over alles wat met lekker eten te maken heeft. Aangezien ik de laatste tijd dus redelijk aan het stoeien ben met mijn energieniveau en meerdere keren per week voor de band naar Kampen ga, zal ik voorlopig nog niet op vaste dagen nieuwe artikelen en recepten online zetten. Ook ga ik voorlopig alleen samenwerkingen aan en duik ik voor de blog de keuken in wanneer mijn energie level het toe laat.. Er komen zeker nieuwe recepten aan, maar wanneer ze online komen zal dus nog een kleine verrassing blijven…

Volg mijn leven op Instagram

Daar deel ik vaak dagelijks ik meemaak in mijn leven. Van stories over lekker koken, thuiswerken, mijn Lymestories tot de avonturen met mijn band. Je vindt mij als @metkortindekeuken.nl op Insta!

Zit je even zonder inspiratie? Breng dan gewoon een bezoekje aan de site of volg met Kort in de keuken op Pinterest en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!