Hallo leuke mensen en welkom bij dit lekkere recept voor een Asperges salade met tortellini! Vanmorgen had ik met de showband waar ik in speel twee optredens in Delfzijl. We begonnen met een straatparade lopen en lieten daarna onze show zien, rond lunch tijd zouden de optredens er weer op zitten. Het is dan natuurlijk gemakkelijk om na afloop een lekker vet patatje te halen, maar erg gezond is dat natuurlijk niet… Daarom makte ik gisteren alvast deze lekkere asperge salade met tortellini.
Door de Asperges salade met tortellini, heb ik er verder nog een prei, twee gekookte eieren en wat bieslook gedaan. Om het af te maken, maakte ik een lekker sausje met yoghurt, mayonaise, een sjarlotje en wat verse peterselie. Het recept is voor 2 personen, of wanneer je alleen woont, kun je er rustig twee keer mee doen. Zo at ik het gisteravond de pasta salade als warm gerecht en gaat het vandaag mee als koude lunch salade. Vooral op dagen als deze, met veel zon is deze pasta salade voor tijdens zonnige lente dagen als deze erg genieten geblazen!
Wat heb je nodig:
Recept voor 2 personen
1 zakje kaastortellini à 220 gram
250 gram witte asperges
1 prei
Half bosje bieslook
2 eieren
- Voor de saus:
3 eetlepels mayonaise
2 eetlepels yoghurt
1 sjalot
Paar takjes platte peterselie
Peper en zout
Optioneel: vega hamplakjes van de vegetarische slager
Hoe maak je de asperges salade met tortellini:
Kook de eieren in zo’n 8 minuutjes hard, pel ze en hak het fijn. Hak meteen ook de bieslook fijn. De prei snijd je doormidden, vervolgens in dunne plakjes en was het vervolgens goed onder koud water.
Snijd zon 1,5 cm van de onderkant van de asperges af (deze heb je niet meer nodig) en schil de asperges vervolgens met een asperge- of dunschiller. De asperges snijd je in stukken van zo’n 2 cm. Breng ondertussen een ruime pan met water aan de kook. Kook de tortellini met de asperges (de kopjes van de asperges bewaar je nog even) en de prei, tot de tortellini beetgaar is. Tijdens de laatste 4 minuten van de kooktijd voeg je de aspergekopjes toe.
Ondertussen kun je de saladedressing maken. Doe alle ingrediënten die je hiervoor nodig hebt in de keukenmachine of gebruik anders een staafmixer en mix het tot een gladde saus en breng het op smaak met een beetje peper en zout.
Giet de tortellini met de groentes af en laat het uitlekken. Voeg vervolgens de saus toe en roer het voorzichtig door elkaar. Maak het af met de stukjes ei en gehalte bieslook en eventueel de (vega) ham.
Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik vaak van alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken tot optredens met de band. Je vindt mij als @metKortindekeukennl op Insta!